A l’Institut Montgrós s’ha produït un piquet

en Actualidad/Vida

En algunes aules no hi havia ni el 50% dels alumnes

Tot va començar fa uns dies quan el sindicat d’estudiants va demanar convocar una vaga els dies 30 i 31 d’octubre. La vaga no va ser acceptada per part de la direcció del centre, els motius són desconeguts.

Durant la tarda d’ahir , el passat 29 d’octubre, es va difondre un missatge que comunicava que es faria un piquet amb el fi de reivindicar el dret a vaga i canviar el reglament de l’institut. El missatge va circular per la majoria de xarxes socials, com ara Instagram i Whatsapp.

Missatge de la convocatòria del “piquet”

Avui, 30 d’octubre, a les 7:45, tota la gent que s’ha volgut adherir al piquet, s’han concentrat a la rambleta al costat de l’institut. Més tard, al voltant de les 7:55, la mobilització s’ha mogut cap a la porta de l’institut.

A les 8:03 ha “vingut la direcció de l’ institut intentant desfer el piquet” segons el que diu un dels manifestants.

Tot anava molt bé, hi havia molt bon ambient i tot semblava funcionar bé fins que tot s’ha començat a complicar. Alguns alumnes que volien entrar a l’institut, al voltant de les 8:30, han saltat la tanca de l’institut per tal de poder entrar però al moment han tornat a saltar per sortir.

A les nou en punt tot s’ha començat a complicar molt més. Alguns alumnes d’altres instituts han començat a arribar i, han originat aldarulls com tirar pa contra els vidres del centre, robar un banc del poliesportiu del costat per lligar-lo a la porta del centre.

Al cap d’una estona, ha arribat la policia i el sindicat d’estudiants, al moment de començar els aldarulls, ha desconvocat el piquet per tal de no veure’s afectats. Cal recalcar que tots els aldarulls han sigut causats per gent que no era del centre i que només venia a buscar brega. Després de tot al voltant de les 9:30-10 tot ha començat a funcionar amb normalitat i les classes ja superaven el 80%-90% dels alumnes.

Alguna gent ens ha volgut compartir com ha sigut l’experiència i la seva conclusió:

Al principi hem estat tots molt calmats, fent un piquet per reivindicar el dret a vaga. Però, poc a poc, la gent s’ha anat animant. Els manifestants hem intentat entrar a les classes per fer sortir a la gent i no ens han deixat. Això ha creat rebuig, que ha causat que algunes persones decidissin saltar la tanca per entrar a la força. Jo ,personalment, crec que a alguns se’ls ha anat l’olla. S’han passat entrant a la força a l’escola i robant un banc del poliesportiu per barrar la porta” ha dit un dels manifestants.

Des de l’organització creiem que l’acte d’avui, tot i que no ha acabat com volíem, ha sigut un èxit. Hem fet un acte de protesta força massiu (el xifrem en 100 persones) i en el qual hem pogut expressar i fer notar de manera pacífica la injustícia que estem vivint. Tot i això, condemno els actes de tensió i crispació que hi ha hagut al final de l’acte, ja que creiem que no ens representen i no ajuden a avançar” ha explicat un dels organitzadors.

Imatge feta per Eric Lubiano

Autor: Eric Lubiano de Institut Montgrós Report