Un taller per no anar pels carrers amb por

18 vistas

L’autodefensa és necessària per a poder protegir-nos dels atacs masclistes

Aquest taller, anomenat ‘Autodefensa per a dones’, es va fer durant 4 setmanes al gimnàs Taekwondo Avellanada, a Premià de Mar.

L’autodefensa per a dones es refereix a tots els instruments, actituds i reaccions necessàries que ens permeten arribar a actes violents i acabar amb ells.

L’autodefensa és necessària i important per a poder protegir-nos dels atacs que desgraciadament succeeixen molt sovint, aquest taller s’especifica en ensenyar a defensar-se principalment dels atacs masclistes.

Aquest taller es entrenat per un home anomenat Antonio Avellanada Segura, ell es entrenador d’autodefensa i de Taekwondo, també és el propietari on es realitza el taller, és a dir el gimnàs. Ell va començar a entrenar als 6 anys, després va començar a competir als 13 anys i finalment va començar a donar classes. Però aquest taller ha sigut organitzat per l’Ajuntament.

Vam anar el dia 26 de novembre, on hi havia onze dones que tenien entre 20 i 50 amb roba còmode.

Mentre realitzaven la sessió vam veure que s’ho passaven bé però a la vegada es concentraven. Vam veure diferents defenses personals i quan van acabar vam preguntar coses i elles amablement ens van respondre. Li vam preguntar per què s’havien apuntat a aquest taller. I van respondre: “per autoestima” i “per saber defensar-te”. Una altra noia es va dirigir a elles i els va dir: “és a dir, per inseguretats, ja que quan anem pel carrer anem amb por i ho sabeu”. També: “per les situacions d’avui en dia” i, finalment, “per saber com reaccionar en una situació d’agressió”.

També li vam preguntar si alguna vegada havien patit actes micromasclistes i van respondre que sí. “Quan et saluden habitualment els nois et facin dos petons en canvi quan saluden a altres nois donen la mà, però prefereixo donar la mà”, “quan anava pel carrer i un home em va agafar del cabell i em va tirar a terra” i “quan vas pel carrer i un home et diu si tens la regla, ja que estàs de mal humor”. “L’habitual”, va afegir.

I finalment vam preguntar si els hi havia agradat aquesta sessió i per què. Van respondre més o menys igual: “sí, ja que aprens”, “sí, perquè et dóna més seguretat”, i una altra ens va respondre “sí, penso que això m’ajudarà”.

En conclusió, creiem que les respostes han sigut molt semblants i totes senten la mateixa por quan van pel carrer i algunes dones troben injust que els nois quan surten a les nits ningú els hi diu res en canvi a les noies els tiren floretes. Una dona va dir: “no trobo normal sortir de festa i que et tirin floretes per la mida de la faldilla”.

Això ha de parar ja. Trobem injust anar pels carrers amb por.

Autors: Adriana , Gisela Ferrer, Danitza Sofia i Xavier Torres de El Pilar Report

El más reciente de Blog

Cómo realizar una entrevista

La entrevista es uno de los géneros periodísticos que se caracteriza por ser una conversación entre el periodista y una o más personas. También

Cómo redactar una crítica

La crítica destaca por pertenecer al grupo de géneros periodísticos, por tanto, es una pieza escrita que presenta información a lo largo

Cómo redactar una crónica

La crónica es una noticia ampliada que combina información y opinión, es decir, es un género periodístico interpretativo.  El