Aitana Rovira: “L’únic que m’ha interessat ha estat la natació”

/
27 vistas

L’Aitana Rovira és una estudiant de 2n d’ESO, que des de ben petita li ha interessat el món de la natació

Clàudia Palacios de Fedac Sant Andreu Report

Des de quan va començar la teva afició per la natació?

Vaig començar a tenir aquesta afició a la natació des dels tres anys, perquè a la meva mare sempre li demanava que em portes a piscina, ja que jo ho volia fer i al final vaig acabar convencent-la.

Competeixes? Si és que sí, des de quan?

Vaig començar a competir des de 3r de primària, després tots els meus entrenadors de piscina em van convidar a fer més competicions durant els anys fins ara, que també les faig.

Com són les competicions que fas?

Quan anava a 3r de primària, la meva primera competició, feia només una piscina d’anada, uns 50 m, però ara faig 100 m anada i tornada, i ja amb el temps aniré millorant i faré més metres a les competicions.

Practiques algun altre esport?

La veritat és que no, l’únic que m’ha interessat és la natació, també estava dubtant s fer altres esports com basquetbol o gimnàstica rítmica, però al final he escollit natació.

Com afecta l’esport al teu rendiment acadèmic?

No m’afecta especialment la natació al meu rendiment acadèmic, ara per tema treballs i exàmens de l’escola només entreno un cop a la setmana, però els meus entrenadors diuen que a partir de l’any que ve, pel meu nivell, hauria d’entrenar gairebé cada dia de la setmana.

T’és difícil compaginar els deures i estudis amb la natació?

No, ja que natació la faig només un dia a la setmana, llavors els deures els puc fer entre setmana, entre les hores que em queden abans d’anar a natació i el cap de setmana també l’aprofito per estudiar i fer els deures.

Penses en un futur, dedicar-te únicament a la natació?

No, jo quan sigui gran m’agradaria fer la carrera de magisteri, per ser professora, després si en algun moment tingués temps lliure a les vacances d’estiu si que em dedicaria a anar a la piscina i practicar més la natació, o en alguns temps lliures de les tardes ser entrenadora d’algun nivell de natació al Club Natació Sant Andreu.

T’has de cuidar d’una forma diferent (alimentació, hàbits…) quan entrenes o

fas alguna competició?

En especial no, només em diuen que per poder entrenar i per poder competir bé m’he de mantenir en forma i saludable, perquè sinó tot l’esforç que he fet per poder estar saludable i entrenar bé, no serviria per res, només m’han recomanat que mengi abans d’anar a entrenar o abans d’anar a alguna competició, aliments que portin cereals i siguin energètics.

Quant de temps entrenes a la setmana?

De moment només un dia a la setmana, després, quan passin els anys aniré més dies a piscina per augmentar el meu rendiment a l’entrenament.

Tens algun referent en aquest esport que t’inspiri especialment?

Sí, un cantant coreà de la banda BTS que li agrada molt fer esport, en especial la natació. El seu nom és Jeon Jungkook, a vegades fa vídeos com nada, dóna recomanacions, etc.

El más reciente de Blog

¡Qué curso tan raro!

Por Alejandro Bataller, Steven Bonifás y Marcos Hernández de El Quint Report. ¿Te acuerdas del último