Taller al centre social Mil·lenari

/
144 vistas

 Per Maria Manobens de La Miranda Report

Els estudiants de 1r d’ESO hem visitat aquesta setmana el centre social Mil.lenari de Sant just Desvern i hem realitzat un intercanvi de tallers amb les persones grans que assiteixen a l’activitat de ganxet que s’organitza en aquest centre social.

En un primer moment hem resolt dubtes els seus i els hem ajudat a optimitzar els seus dispositius mòbils i també a utilitzar les diferents aplicacions que ens anaven demanant.

Per portar-hona la pràctica, s’han habilitat dues sales ben il.luminades i, durant una hora, cada un de nosaltres hem atès la persona que ens ha estat assignada com a company. En acabar el taller de telèfons mòbils i tablets, han estat les persones grans les que han compartit amb nosaltres durant una hora i mitja els seus coneixements de ganxet per ensenyar-nos a teixir una bonica funda per als nostres mòbils.

En acabar, estàvem tan contents que hem volgut representar per a tots els assistents la coreografia de ball amb la qual la setmana passada vam guanyar el concurs anual MirandaVision que s’organitza al nostre centre educatiu. Tal ha estat l’expectació generada que fins i tot aquells que jugaven al dòmino en una sala contigua han deixat les seves partides i han vingut a gaudir de l’espectacle. El matí ha acabat amb forts aplaudiments i un munt d’experiències i emocions compartides.

En arribar a La Miranda, el tutor ens ha preguntat què ens havien demanat aprendre les persones grans i què els ens ha semblat l’experiència. Aquestes han estat algunes de les nostres respostes:

Martina Lara: A mi l’Anna m’ha preguntat sobre aplicacions per no avorrir-se i li he ensenyat com utilitzar Youtube, FaceTime, Spotify… També volia saber com utilitzar el navegador Safari i altres aplicacions que tenia al mòbil. He vist que li havia d’ensenyar coses importants que no tenia en compte, com tancar totes les aplicacions que tenia obertes i esborrar dades del navegador. Però les aplicacions com WhatsApp, fotos i calculadora les feia servir molt fluïdament.

M’ha semblat superinteressant, l’Anna era molt amable i mostrava un interés molt entusiàstic en aprendre. Quan s’ha acabat no podia treure’m el somriure de la cara. Les persones grans saben moltes coses, saben aprendre molt i encara que les tecnologies d’avui dia els costa, saben com començar a utilitzar-les.

Zoe Salcedo: Me ha pedido aprender a enviar y recibir mensajes y ella me ha enseñado a hacer ganchillo. Mientras hacíamos ganchillo hemos hablado sobre nuestra vidas y me ha contado cosas del año 1935 y de sus nietos . En mi opinión ha sido una experiencia muy interesante y muy emocionante.

Laia García: Jo he estat amb una senyora molt simpàtica i m’ho he passat molt bé. I tinc la sensació que ella també. Li he ensenyat cosetes sobre Gmail i també sobre WhatsApp, però hi havia moltes coses que ella ja les sabia, però ho hem repassat tot una mica. També li he ensenyat com funcionen els botons bàsics i com alliberar una mica d’espai de la memòria del mòbil.

Oriol Torrecillas: La meva parella m’ha demanat com crear carpetes de fotos a l’app de Galeria per organitzar les fotos dels seus nets Nil i Aleix. I també com veure pel.lícules i sèries des de la seva tablet. M’ha semblat molt interessant la forma d’explicar-se que tenia. Sabia moltíssim de ganxet i n’ha ensenyat perfectament a fer la funda del meu mòbil.

Martina Júlia: La Maria Pilar m’ha preguntat com posar l’alarma, afegir contactes i sobretot cosetes per fer servir el WhatsApp. M’ha donat moltíssima satisfació veure que jo la podia ajudar en coses que per a mi resultaven molt fàcils i que per a ella eren una mica difícils. En canvi, després, ella sabia fer molt bé el ganxet i a mi em costava moltíssim aprendre. Ha estat molt bé!

Carlos Garcia: Li he explicat que si dius “Ok, Google” li pots preguntar al telèfon el que vulguis, que ell ho busca a Internet i et dona una resposta del que vols saber sense haver d’escriure res. També li he configurat l’emprempta perquè pugui obrir el mòbil, i sobretot per mirar els seus comptes del banc d’una manera segura sense escriure contrasenyes, que sempre s’obliden. També li he ensenyat com fer selfies. La Rosa m’ha semblat una persona supersimpàtica, ens ho hem passat molt bé.

Joaquim Puig: Jo he ajudat la Carme i li he ensenyat com enviar un missatge a molta gent alhora. També m’ha demanat si li podia ensenyar a posar una contrasenya en el mòbil i a part de la contrasenya també li he posat l’empremta del seu dit, per si la vol fer servir en comptes de la contrasenya.

Després la Rosa ens ha ensenyat a fer punt de ganxet i hem fet una funda per al mòbil. M’ha agradat molt aquesta experiència i m’agradaria tornar a repetir-la.

Gisela Alcaide: A mi m’ha demanat que li expliqui com es guarden les fotos del WhattsApp, com s’el.liminen els vídeos i les fotos i com funciona l’aplicació del bus per veure quan arriba i on està. M’ha agradat moltíssim aquesta activitat d’ensenyar als avis com funcionen les noves tecnologies i m’ha encantat com ells ens han ensenyat a fer ganxet.

Jan Tarragona: La Maria Rosa necessitava ajuda amb algunes coses. Entre elles com va tot sobre l’app configuració (en castellà, ajustes). Li he ensenyat sobre la privacitat, localització, temps d’ús… També un tema que m’ha costat més de tractar ha sigut que tenia el mateix compte a l’ordinador, a l’iPad i al mòbil i això l’impedia que pogués esborrar una foto al mòbil i que no s’esborrés a l’ordinador. En resum, m’ha agradat molt, ha estat fàcil d’ensenyar perquè escoltava molt atentament les meves explicacions i després ella ens ha ensenyat a nosaltres també molt bé.

Clàudia Rodés: Jo he ajudat una parella que es deien Montse i Ramón. Els he ajudat a Connectar-se a la xarxa wifi del centre Mil.lenari per no gastar les dades de la seva tarifa quan estan allà. També hem telefonat la seva companyia de telèfon perquè la Montse no podia accedir a les dades que té contractades i hem descarregat un sistema de perfil i l’hem instal·lant des de Configuració. També hem buscat per Google maps un lloc on han d’anar i no sabien com arribar-hi. He trobat molt interessant aquesta activitat, ja que he après moltes coses i he comprovat que els avis sabien molt, com tot el que ens ha explicat una senyora que havia viatjat moltíssim i ens ha explicat un munt de coses interessants.

Pepo Úbeda: La Magda m’ha demanat com esborrar fotos i com mirar els seus gmails. El Whatssap ja sabia utilitzar-lo, però no sabia com enviar les fotos. A mi m’ha semblat una persona molt divertida i la sortida, molt interessant. Ens hem emportat una “xulisima” funda per al nostre mòbil. A més a més, han estat molt amables amb nosaltres i han acceptat la nostra visita i els ha agradat molt la nostra coreografia de MirandaVision. I ens han dit que el que els hem explicat els ha servit de molt i que ens hem portat súperbé.

Maria Manobens: La senyora amb qui he treballat volia aprendre com enviar un missatge, com enviar un foto, com enviar un àudio de veu i com teclejar un telèfon per l’app “Telèfon”. Hem practicat tot dues vegades com a mínim. En la meva opinió la sortida ha estat molt bé, m’ha agradat molt perquè m’agrada ajudar molt a persones que no saben com fer alguna cosa que jo sí sé. Em pensava que els avis serien més grans i que els costaria més aprendre, però he vist que eren més joves del que em pensava i que aprenien molt bé i m’han fet sentir molt bé. M’ha encantat aquesta sortida! Jo crec que l’hauríem de repetir alguna vegada més durant aquest mateix curs.

Ainna Guerra: Jo he ajudat l’àvia amb qui he treballat solucionant els seus dubtes i intentant explicar-li coses que em demanava, com és ara a descarregar aplicacions i especialment l’App del transport públic, explicant-li les parades de l’autobús, com es veu el trajecte que fas, on es veuen les línies d’autobusos que pots agafar. També hem treballat altres aplicacions. La meva opinió és que ha estat una activitat molt bonica perquè jo també tinc una àvia que li costa molt utilitzar el mòbil i ensenyar coses a altres persones em fa sentir una persona alegre i afortunada. Sí que és veritat que amb les persones grans no pots perdre la paciència al minut perquè elles necessiten molta atenció i que a vegades hagis de tornar a repetir les explicacions perquè ho puguin entendre millor. I elles també han tingut molta paciència amb nosaltres per ensenyar-nos a fer ganxet. Al final ells han après de nosaltres i nosaltres hem après d’ells.

El más reciente de Blog