Un gran asteroide fregarà la Terra aquest 29 d’abril

en Actualidad/Ciencia

La NASA l’ha descobert i expliquen que mesura 1,7 quilòmetres de llargada i 4,1 quilòmetres d’amplada

Arnau Balaguer. Institut Teresa Pàmies, 2n d’ESO. Barcelona.

La NASA explica que el gran asteroide que té 0,05 UA de radi, s’aproximarà a la Terra a finals d’abril. Tot i que l’anomenat asteroide 1998 OR2 va ser descobert l’any 1998, els investigadors confirmen que aquest asteroide passarà a finals d’abril a quasi 6 milions de quilòmetres de la Terra i viatja a una velocitat de 8 quilòmetres per segon.

Perquè us feu una idea, aquest asteroide aproximadament equival a 12 camps del Barça. L’asteroide mesura 1,7 quilòmetres de llargada i 4,1 quilòmetres d’amplada. 

Dos dels minerals principals dels asteroides són el carboni i el silici, tot i que de vegades poden portar altres materials i segurament es van formar per col·lisions entre planetes fa milers d’anys. Un aspecte molt rellevant és que quan els asteroides entren a l’atmosfera de la Terra, l’aire que es fica a les seves esquerdes fa que el meteorit exploti abans de xocar contra el nostre planeta, fet en el qual també hi intervé la pressió atmosfèrica.

L’opinió científica diu que no hi ha risc de què aquest asteroide impacti a la Terra, malgrat que està classificat en el grup d’asteroides potencialment perillosos que a més creuen l’òrbita del planeta Mart. De moment podem estar tranquils fins que un altre asteroide s’apropi a la Terra.