Barcelona habilita quatre espais per muntar hospitals de campanya

en Actualidad/Ciencia

Els espais estaran situats molt a prop dels principals centres sanitaris de la ciutat

Nayeli Magne. Institut Teresa Pàmies, 2n d’ESO. Barcelona.

La ciutat de Barcelona ha habilitat quatre espais municipals per aixecar quatre hospitals de campanya que puguin absorbir la demanda de llits per la pandèmia del coronavirus, que ja s’ha cobrat a Espanya la vida de més de 3.400 persones.

Els espais estaran situats molt a prop dels principals centres sanitaris de la ciutat: Vall d’Hebron,  Hospital  Clínic, Hospital del Mar i Sant Pau i s’utilitzaran com una «prolongació» dels mateixos. 

Fins i tot a l’Hospital del Mar s’estan realitzant obres per adequar una planta a l’atenció de contagiats per la Covid-19 que podria estar disponible aquesta primera setmana del mes d’abril. 

El Departament de Salut reconeix que s’estan tractant de fer extensions d’hospitals però rebutja denominar-los «de campanya» perquè seran plantes d’hospitalització en què no hi hauria ni urgències ni crítics.