Les tres activitats físiques que pots realitzar a casa durant el confinament

en Actualidad/Deportes

Estiraments, escalfament i Tabata: els tres exercicis estrella que estan triomfant durant el confinament i has de provar

Per Hugo Castro, Pol Fernández i Marc Gómez de La Salle Report

Durant aquests dies és molt important realitzar activitats físiques diàriament, perquè així s’aconsegueix reduir l’estrès, l’angoixa i la depressió. A l’hora d’estar a casa la possibilitat de fer activitat física es redueix, però amb aquestes 3 activitats no hi haurà excusa per no fer esport.

ESTIRAMENTS

Per fer qualsevol activitat física, el més important és fer uns bons estiraments, al principi i al final. Per fer estiraments els pots fer en estàtic o en moviment, un bon estirament que et serveix per guanyar equilibri és doblegar un peu a l’altura de la cintura per estirar el quàdriceps.

ESCALFAMENTS

Després dels estiraments, el millor pel cos és escalfar-lo, per això farem uns escalfaments. Podríem fer tres sèries de squats, més endavant una mica de skipping al mateix lloc durant 5 segons amb tres rondes en total 15 segons, salts amb les mans alçades i cames a la vegada durant 30 segons en 2 sèries. Per escalfar les cames, genolls a munt fins a l’altura de la cintura o més cap a dalt i per últim una sèrie de cops a puny en alt combinat amb skipping durant 30 segons en tres sèries.

Squat-Freeletics

TABATA

El tabata és un sistema d’entrenament realitzat a intervals, els exercicis es realitzen a una alta intensitat i tenen una curta duració. Aquest sistema d’entrenament consisteix a realitzar 6 sèries d’exercicis determinats, de 20 segons cada un, amb un descans de 10 segons, intentant fer les màximes repeticions possibles.

Tabata-Marc Gómez