Com passa la nostra gent gran el confinament?

/
27 vistas

Entrevistem a la Josefina, una salouenca de 89 anys, per veure com s’entreté durant el confinament

Per Lucía Blanco de M&M Salou Report

La Josefina té 89 anys. És de Salou i porta més de quaranta dies sense sortir de casa. Viu sola i la seva única companyia és el gat de la seva néta. 

Marta Mata Report – És molt dur passar tants dies sense sortir?

Josefina – Al principi em costava passar els dies sense anar a comprar o a fer gestions però comprenc que és una situació extrema i hem de complir tots.

MMR – Tens ajuda d’algú per fer la compra setmanal?

J – Tinc la sort de tenir els fills vivint a prop meu i em porten el que necessito i també revistes per passar el temps. Però no entren a casa! M’ho deixen tot a la porta!

MMR – Quina és la teva rutina diària?

J – Intento aixecar-me sempre a la mateixa hora, perquè he de prendre les pastilles de la tensió. Faig les tasques de casa i em cuino un bon dinar. Faig una miqueta de migdiada i a la tarda surto a la terrassa amb el gat a prendre el sol. El més emocionant és aplaudir a les vuit del vespre a tots aquells grans metges que salven tantes vides. 

MMR – Mires alguna cosa a la televisió?

J – Al principi veia els programes informatius sobre el coronavirus però ara ja n’estic farta i només miro Acacias 38 i Mercado Central. A la nit no hi ha res que m’agradi i m’acabo dormint amb el gat fent-me pessigolles.

MMR – Què faràs el primer dia quan s’acabi el confinament?

El primer de tot veure a la meva família. I després anar a la perruqueria, que mare meva els meus cabells!!!

Si una persona gran com la Josefina, havent de viure sola, pot amb això, nosaltres també podem! Tot anirà bé!

El más reciente de Blog

¡Qué curso tan raro!

Por Alejandro Bataller, Steven Bonifás y Marcos Hernández de El Quint Report. ¿Te acuerdas del último