Com passa la nostra gent gran el confinament?

en Memoria de la Gente Mayor/Personas Extraordinarias

Entrevistem a la Josefina, una salouenca de 89 anys, per veure com s’entreté durant el confinament

Per Lucía Blanco de M&M Salou Report

La Josefina té 89 anys. És de Salou i porta més de quaranta dies sense sortir de casa. Viu sola i la seva única companyia és el gat de la seva néta. 

Marta Mata Report – És molt dur passar tants dies sense sortir?

Josefina – Al principi em costava passar els dies sense anar a comprar o a fer gestions però comprenc que és una situació extrema i hem de complir tots.

MMR – Tens ajuda d’algú per fer la compra setmanal?

J – Tinc la sort de tenir els fills vivint a prop meu i em porten el que necessito i també revistes per passar el temps. Però no entren a casa! M’ho deixen tot a la porta!

MMR – Quina és la teva rutina diària?

J – Intento aixecar-me sempre a la mateixa hora, perquè he de prendre les pastilles de la tensió. Faig les tasques de casa i em cuino un bon dinar. Faig una miqueta de migdiada i a la tarda surto a la terrassa amb el gat a prendre el sol. El més emocionant és aplaudir a les vuit del vespre a tots aquells grans metges que salven tantes vides. 

MMR – Mires alguna cosa a la televisió?

J – Al principi veia els programes informatius sobre el coronavirus però ara ja n’estic farta i només miro Acacias 38 i Mercado Central. A la nit no hi ha res que m’agradi i m’acabo dormint amb el gat fent-me pessigolles.

MMR – Què faràs el primer dia quan s’acabi el confinament?

El primer de tot veure a la meva família. I després anar a la perruqueria, que mare meva els meus cabells!!!

Si una persona gran com la Josefina, havent de viure sola, pot amb això, nosaltres també podem! Tot anirà bé!