Veganisme

en Opinamos/Vida

Pol Segovia. Miquel Crusafont, 2n d’ESO. Sabadell.

El veganisme consisteix en no menjar animals ni cap aliment d’origen animal per garantir el benestar dels animals. Es va originar com a tal el 1944 per Donald Watson i Elsie Shrigley a Anglaterra.

Jo penso que no és necessari l’assassinat dels animals pel nostre caprici de menjar carn. Creieu que per uns segons de bon sabor val la pena matar un animal innocent? Aprofitant que estem de quarantena, us ho passeu bé estant tancats a casa? Imagineu-vos, doncs, estar tancats en un lloc la meitat de gran que el vostre llit, allà ficats tota la vostra vida: òbviament, no t’ho passaries bé. 

Molta gent utilitza com a argument en contra del veganisme coses com que mates plantes i també són éssers vius. Com a contraargument d’aquesta idea, he de dir que les plantes no tenen sistema nerviós, és a dir, que no poden processar sentiments, no poden sentir por, angoixa… Altres diuen que si ens mengéssim totes les plantes, no en quedaria cap.

Això és totalment fals.  Més del 70% dels cultius vegetals van destinats a engreixar al bestiar. Així, per produir 1 kilogram de carn necessitem 7 kilograms de gra i 15000 litres d’aigua. Us imagineu a quantes persones alimentem amb un kilogram de carn i a quantes, amb 7 kilograms de gra?

També hi ha qui diu que si no els matéssim, hi hauria sobrepoblació d’animals. També és fals. Com tothom sap, els humans tenim bàsicament fàbriques d’animals i si deixéssim d’inseminar artificialment animals, es produirira l’efecte contrari, baixaria el nombre d’animal).

Per tant, el que podem fer davant el fet de matar un animal per menjar és ser responsables i canviar la nostra mentalitat. Com va dir Jeff Bezos: «Lo peligroso es no evolucionar.» Canviem el món!