Els redactors i redactores RED valoren el projecte

282 vistas

Amb la finalització del curs escolar 2020-2021 es clouen les revistes escolars digitals d’enguany

Al llarg d’aquest curs, el projecte Revista Escolar Digital (RED) ha comptat amb una xarxa de més de quaranta centres i més de mil redactors i redactores que han compartit l’actualitat amb diferents mirades.

El 2020 ha estat un any excepcional, situacions complicades que han fet aprendre i desaprendre. El projecte RED ha tingut la intenció de posar tota l’actualitat a l’abast dels més joves, i que en fossin els protagonistes; posant un granet de sorra per entendre l’actualitat d’una manera transversal i per continuar aprenent amb els diferents punts de vista al centre.

Els redactors i redactores RED han volgut compartir amb la comunitat el seu testimoni, la seva opinió sobre el que ha suposat per a ells i elles formar part del projecte.

Andrea García, redactora de Fedac Sant Andreu Report: «Aquest projecte, personalment, m’ha aportat molta independència i aprenentatge individual. En ser jo una de les directores, havia d’estar pendent de qui havia de redactar article i això m’ha ajudat a entendre les necessitats personals de cada persona. També m’ha aportat maduresa en haver-me d’organitzar a mi mateixa i als altres companys del grup. Principalment, totes les coses que m’ha aportat aquest projecte han sigut positives, encara que a vegades m’atabalava bastant pel retard d’algun article o alguna persona que no volia fer res, però aquest també és el preu de ser directora. En conclusió, aquest projecte el recomanaria a tota la gent que li agradi redactar articles o petits relats, ja que és una manera diferent d’ampliar la teva capacitat d’imaginació».

Gemma De Paco, redactora de l’ Escola Gem Report: «Per mi formar part del Gemcom ha estat divertit i també una mica un repte. Sempre m’ha agradat escriure però mai havia imaginat estar publicada a La Vanguardia. L’estona de classe del dimecres al matí era un dels meus moments preferits de la setmana perquè estàvem totes juntes, i a banda de treballar molt, parlàvem i ens ho passàvem realment bé. Ha valgut la pena formar part d’aquest grup i m’he emportat un aprenentatge important.» 

Anna Bellido, redactora de l’Escola Gem Report: «Aquest any el GemCom al ser una assignatura l’he pogut gaudir molt més amb tots els aspectes. He pogut descobrir i practicar com es planifica i s’escriu un article segons el context, parlar sobre temes que m’interessava opinar, i he pogut reflexionar sobre temes que  normalment no els donem importància. He pogut descobrir més a fons els alumnes i professors de l’escola, i algunes persones que admiro ja sigui pel que es dediquen o per la persona que són. M’he enamorat cada cop una mica més de les tradicions que celebra l’escola. I el més important és que hem creat una petita família entre nosaltres, ja que abans del GemCom tan sols érem companys de classe que ens saludàvem, i gràcies aquest projecte hem aprofundit en aquesta amistat tan bonica i especial que hem construït.»

Berta Boixet, redactora de l’Escola Gem Report: «Per mi haver estat reportera del Junior Report ha estat tota una oportunitat per aprendre i descobrir el món del periodisme, entre d’altres coses. He millorat la meva manera d’escriure, he après a diferenciar la informació de la que no ho és tant, etc. D’altra banda, he pogut conèixer a persones que estan en el món del teatre o altres, i que potser mai hagués pogut conèixer. També he tingut l’oportunitat de conèixer més a fons alguns temes importants i que poden arribar a ser molt útils en la vida. Estic contenta d’haver-hi pogut participar.»

Candela Alonso, redactora de M&M Salou Report: «Gràcies! Ha sigut un any molt divertit i m’agradaria seguir fent la revista, però el curs vinent ja sóc a 4t d’ESO. He après molt com a escriptora, ja que mai havia fet res semblant. Isaac i equip de Junior Report, que tingueu un bon estiu! Jo intentaré que no em piquin les meduses. Ja ens veurem pels passadissos del centre i ens llegirem per les pàgines del M&M Salou Report!»

Lucía Blanco, redactora de M&M Salou Report: «La revista m’ha ensenyat a explicar els temes proposats de moltes maneres diferents. He après a contrastar informació, a buscar altres enfocaments, a fer de detectiu per escriure una notícia que valgui la pena. Ha sigut una experiència molt interessant i divertida!»

Més redactors RED han aportat el seu testimoni a través d’un article publicat a les seves respectives capçaleres com són IPI Samaniego Report, l’Andreu Nin Report, l’Escola Projecte Report, La Miranda Report, La Sínia Report, El Vern Report i El Pilar Report.


El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre