La meva experiència com a periodista RED

en Actualidad

Aquest curs, Junior Report m’ha permès endinsar-me en el món del periodisme

Pau Bernet de Nostra Senyora Report

Durant el curs 2019-20 he sigut periodista RED a través del projecte amb el mateix nom que impulsa Junior Report. Dins de l’optativa de periodisme i gràcies al projecte, he tingut l’oportunitat de poder anar a cobrir esdeveniments tan importants com els Premis Gaudí, i he pogut participar en tallers formatius, com un de ràdio a la universitat de Blanquerna.

Tant el taller com la cobertura de la gala han suposat grans experiències a nivell personal. M’han permès endinsar-me dins el món del periodisme, saber com es fan reportatges i aprendre com es fa un programa de ràdio en un estudi real. Han sigut vivències molt profitoses i de ben segur, que he après moltes coses que em poden ser importants de cara al futur.

També, gràcies al projecte RED, he pogut realitzar tres setmanes de pràctiques com a matèria escolar. Durant aquestes setmanes he pogut conèixer el funcionament del projecte des dins, descobrint i llegint els magnífics redactors que hi ha a les diferents revistes RED.

Gràcies a això també he pogut publicar un parell d’articles a Junior Report: Poesia i interpretació per a tots els públics i Aprendre anglès mitjançant la pràctica periodística. El primer és una prèvia cultural de JR Go, on parlo de les Jam Session que es fan mensualment al CCCB. En el segon, explico les jornades de l’APAC on es va presentar el projecte.

A més, també m’he endut una alegria amb tot això! Vaig participar a la primera edició del concurs d’escriptura creativa RED i vaig guanyar el primer premi de narrativa.