Cristina Zapata: “L’equip de nois de la mateixa categoria que jo cobrava, i nosaltres, les noies, havíem de pagar”

33 vistas

La professora del Marta Mata i ex-futbolista assegura haver viscut situacions masclistes quan jugava a futbol

El passat mes de març, tot just abans de l’esclat de la pandèmia, vam entrevistar la Cristina Zapata, ex-jugadora de futbol i professora a l’institut Marta Mata de l’aula de multinivell i de l’aula d’acollida. Zapata va començar a jugar a futbol als 14 anys i així va seguir durant 14 temporades.
La Cristina va jugar en diversos equips, com a davantera. Fins i tot, va arribar a enfrontar-se al FC Barcelona.

La Cristina Zapata jugant contra l’equip femení del FC Barcelona

Assegura haver viscut algunes situacions masclistes, des de les categories inferiors. “És veritat que nosaltres jugàvem a una lliga superior a la dels nois tot i que ells tenien preferència a l’hora de jugar”, reconeix en l’entrevista al Marta Mata Report.

I quan l’equip de nois juvenil necessitava tot el camp, elles ja no podien entrenar. “L’equip juvenil masculí podia triar entrenar a les 6 de la tarda, en canvi, l’equip femení de primera divisió no teníem més remei que jugar a les 9 de la nit”. La Cristina Zapata explica també que ”l’equip de noies havia de pagar per jugar en la seva categoria, quan l’equip de nois, al jugar en la mateixa categoria, cobraven”.

Les declaracions de la Cristina arriben en un moment en què el futbol femení acaba de signar el seu conveni col·lectiu de treballadores, però tot i així, els drets d’elles encara estan molt lluny dels dels seus companys masculins de professió. Situacions com aquestes que ens narra hem d’evitar-les. La societat ha de canviar la seva manera de veure a les dones, sempre com una persona inferior. Necessitem igualtat, ànims!

El más reciente de Blog

¡Qué curso tan raro!

Por Alejandro Bataller, Steven Bonifás y Marcos Hernández de El Quint Report. ¿Te acuerdas del último