És realment “Shin-Chan” un programa adient pels vostres fills?

33 vistas

Aquest programa de televisió és un dels programes més vistos per infants i transmès al Canal Super3 però des d’un principi no va ser creat per un públic infantil

Canal Super3 però des d’un principi no va ser creat per un públic infantil.

Shin-Chan és una sèrie d’animació manga, sobre la vida de Shinnousuke Nohara, un nen de cinc anys particularment entremaliat. Va ser publicat per primera vegada el gener del 1990, i encara està en creació. L’autor va ser Yoshito Usui, al qual va morir l’any 2009, però la sèrie de televisió va seguir emetent capítols nous, realitzats per UY Studio. Aquesta sèrie ja té 50 volums.

La sèrie, malgrat estigui protagonitzada per un nen, no està dirigida a un públic infantil, segons el seu autor, sinó més aviat per a un públic juvenil o fins i tot per adults. Durant el programa es transmeten imatges o citacions les quals, probablement un infant no les entén, però hi ha insinuacions no adequades per una persona de minoria d’edat.

Video d’un capítol que dona credibilitat a les citacions anteriors.

D’aquesta mena de programes n’hi ha molts com podria ser South Park; programes que ja estan creats per un públic més gran però que a simple vista, pel fet de ser dibuixos animats, podrien semblar fets per infants.

D’altra banda, és un programa humorístic i que els nens i nenes poden gaudir durant hores. També cal esmentar que l’horari que és emes aquest programa és l’hora adient per fer una migdiada, per tant pots deixar el teu fill o filla mirant el programa i que no et molesti en cap moment.

De cara l’educació, aquest programa pot ser de model tant dels pares, ja que el poden fer servir de model a no seguir, com de forma negativa pels infants, en el cas que l’agafessin com a exemplar.

I doncs, és realment Shin-Chan un programa adient pels vostres fills? Personalment, no, no és un programa adient el qual jo voldria que una persona de tan poca edat agafés com exemple un nen amb una actitud com aquesta.

El más reciente de Blog

¡Qué curso tan raro!

Por Alejandro Bataller, Steven Bonifás y Marcos Hernández de El Quint Report. ¿Te acuerdas del último