Escola Sant Gervasi, de Mollet del Vallès. Font: Sant Gervasi Report

El Sant Gervasi comença un nou curs marcat per les mesures anti-Covid

24 vistas

El gel, les distàncies i les mascaretes passen a ser les protagonistes del dia dia de l’escola

Després del primer mes de curs, només s’han hagut de confinar dos grups d’educació infantil i uns pocs alumnes d’ESO

L’alumnat de l’Escola Sant Gervasi, com el de la majoria d’escoles de Catalunya, va començar el curs el passat 14 de setembre. Pràcticament tots els alumnes -menys els que van tenir contacte amb algun positiu en Covid-19-, els professors i les professores es van trobar de nou als edificis i dependències del centre. Des de llavors han passat ja quatre setmanes. I, segons les últimes informacions, només dos grups d’educació infantil i uns pocs alumnes de secundària han hagut de confinar-se durant uns dies. El balanç en aquest primer mes diríem que és positiu, segurament per la cura amb què s’han aplicat les mesures i els protocols de protecció.

Un d’aquests protocols marca les entrades i sortides de l’alumnat. S’han assignat unes portes determinades per a evitar aglomeracions: els de parvulari i la majoria dels de primària entren per la porta principal de l’escola. Els alumnes de 6è entren per la porta més petita del col·legi, que està al costat de la porta principal. I, finalment, els alumnes de l’ESO i els de Batxillerat entren per la porta de dalt.

Els alumnes segueixen els protocols

Cada dia se segueixen una sèrie de rituals i protocols per a garantir la seguretat al centre. En entrar a l’escola hi ha un professor que et posa hidrogel. A segona hora del matí i a primera de la tarda es controla la temperatura corporal de l’alumnat. Han de portar la mascareta a totes hores, posar-se hidrogel i desinfectar les taules cada vegada que surten o entren d’una classe.

Ara s’esmorza vint minuts abans de poder sortir de classe. Quan acaben, al pati, s’han de respectar les distàncies de seguretat. Al menjador, s’asseuen deixant els dos costats buits. No poden estar pels passadissos xerrant ni aturats. Si han d’anar al lavabo, ha de ser d’un a un. 

Atenció especial a Educació Física i a les sortides de l’escola

A les hores d’Educació Física els alumnes han d’anar amb la mascareta quan el contacte sigui inevitable. Als lavabos han d’anar de cinc en cinc, però per canviar-se de roba poden anar tots junts (respectant les mesures de seguretat) i, a piscina, als vestidors, s’han de posar la mascareta sempre ja que els vestuaris de piscina són petits.

La sortida de l’escola és un lloc potencialment perillós, perquè no es respecten les distàncies de seguretat i això fa que hi hagi més risc de contagi.

Els alumnes pensaven que per culpa de no haver anat a classe durant 6 mesos i estar patint una pandèmia mundial, tot plegat aniria pitjor. Però la realitat és que no va gens malament. Les restriccions que de moment s’han posat s’estan rebent molt bé i amb resultats positius.

El más reciente de Blog

Tristesa en so

Fa uns dies vaig escoltar una peça musical per piano. Ja l’havia escoltat varies vegades. Era

Un nou confinament?

La darrera setmana el govern ha aplicat un nou confinament perimetral de cap de setmana, que