AULA DE 4TB - LA SALLE PREMIÀ

L’alleujament de tornar a l’escola

198 vistas

Després de sis mesos de treballar a casa els centres catalans han reprès les classes i els i les alumnes han tornat a veure els seus companys/es

El passat 14 de setembre els i les alumnes de l’escola La Salle Premià de Mar van tornar a fer classes presencials després d’un llarg confinament. Degut al context actual de pandèmia mundial, l’entrada a l’escola aquest any, per tant, ha estat molt diferent. Els i les alumnes han de seguir un protocol sanitari obligatori per evitar possibles contagis. Cada grup classe té un lloc assignat a l’escola, on s’han de reunir cada matí i cada migdia fins que el professor els recull i els acompanya fins a les seves classes.

Com és el dia a dia?

Les classes es desenvolupen de manera ‘normal’, tot i que l’alumnat de Primària i ESO ha de portar una mascareta obligatòriament dins dels recinte escolar. Els i les alumnes tampoc poden abandonar l’aula sense el permís d’un professor/a. Cada cop en entrar i sortir de classe s’han de desinfectar les mans amb gel hidroalcohòlic. Totes les classes estan distribuïdes en files de pupitres separats els uns dels altres amb una distància d’un metre i mig.

Nous mètodes

Per als i les alumnes i professors/es sobretot el fet de portar mascareta està sent una mica dur, ja que a vegades hi ha dificultat en la comunicació o a l’hora d’explicar. A part, les finestres i les portes han de romandre obertes durant tot el dia per ventilar la classe. Això durant l’estiu no ha resultat cap problema en temes de temperatura de la classe però quan les temperatures baixin segurament s’haurà de trobar una alternativa per poder ventilar l’aula sense passar fred.

Professora facilitant gel hidroalcohòlic a una alumne.

Com a solució per mantenir els grups estables, els professors i les professores han dissenyat un sistema on cada classe té un lloc diferent del pati cada dia. Això també ha afectat als i les alumnes, ja que el fet de no poder-se barrejar entre classes implica que no puguin passar l’estona junts que acostumaven a passar abans d’aquesta situació. Un altre canvi notable en la ”nova tornada a l’escola” també l’han notat els professors. L’hora del pati per a ells era un ”break” en canvi ara s’han de quedar vigilant als i les alumnes. Una altra mesura de seguretat va ser tancar les fonts d’aigua, com a solució ara es pot portar una ampolla d’aigua de casa.

Protocol en cas positiu

Amb la volta a classes presencials, els professors van avisar als alumnes del que passaria si hi hagués algun cas positiu a l’aula. Si algú dones positiu en la prova PCR, hi ha un protocol a seguir. Una de les conseqüències podria ser el confinament de la classe sencera i la realització de proves PCR a cadascun dels alumnes que a estat en contacte amb l’infectat. Esperem que els alumnes puguin continuar les classes de manera presencial i que l’alumnat sigui responsable fora d’escola seguint el protocol de seguretat per no posar sota risc de contagi als companys de classe.

Mesures de seguretat de la web de l’escola.

El más reciente de Blog