Negacionistes i conscienciats, les dues formes de veure i viure la pandèmia

34 vistas

Una part de la població del nostre planeta creu que la COVID-19 “és una simple grip”, mentre que l’altra part compleix rigorosament amb les mesures de seguretat

Després d’una pandèmia mundial com la de la Covid-19, hi ha gent que es qüestiona la veracitat de la malaltia. Cada cop sorgeixen més teories i especulacions sobre aquesta i més persones dubten sobre la realitat. A Madrid han sorgit molts moviments en contra de l’ús de mascaretes i cada cop trobem més gent al nostre voltant, com l’Abel Cardeñoso, que no creu que ens trobem en una situació de la magnitud que ens diuen. Per contra, una gran part de la població, com el cas de l’Ester Medel, es mostra molt conscienciada amb la pandemia i aposta per complir rigorosament amb les mesures de seguretat establertes pels governs.

L’Abel Cardeñoso, camioner de l’agència Meroil, creu que la informació dels mitjans de comunicació sobre la Covid-19 està molt fora de context. Segons ell, “la Covid-19 no és més que una simple grip”.

Quins motius té per creure que la situació actual no és tal com els medis ens informen?

Actualment un no es pot fiar de res del que escolta o llegeix. Tota la informació que arriba a nosaltres ha estat manipulada. El que llegeixo al diari no es correspon amb la realitat que vivim. Quan la realitat no interessa, es modifica. 

NO CREC QUE TOT SIGUI MENTIDA, PERÒ CREC QUE NOMÉS SABEM UNA PETITA PART DE LA REALITAT

ABEL CARDEÑOSO, NEGACIONISTA COVID-19

Què opina sobre la gestió del govern sobre la pandèmia?

Crec que no poden fer-ho pitjor. Cada cop hi ha més casos i menys restriccions. Els confinaments són cada cop més curts i cada cop hi ha més activitats permeses. Ara que els infants tornen a l’escola hauria de ser el moment amb més limitacions. Tot i això, les classes, les extraescolars i les seves vides continuen com si res hagués passat.

LA RESPIRACIÓ AMB UNA MASCARETA POSADA ÉS PERJUDICIAL PER A LA SALUT

ABEL CARDEÑOSO, NEGACIONISTA COVID-19

Quins motius té per no estar a favor de l’ús de la mascareta?

La respiració amb una mascareta posada és perjudicial per a la salut. La mascareta et fa respirar tota l’estona el teu propi anhídrid carbònic, de tal manera que la respiració no és idònia i això pot esdevenir en problemes de salut més greus. A més, l’ús de mascareta pot crear una falsa sensació de seguretat. D’aquesta manera, la gent es relaxa, perd la distància interpersonal i deixen de banda altres mesures de precaució. 

Creus que la Covid-19 es tracta d’un virus de laboratori?

N’estic segur. Normalment les vacunes triguen anys a trobar-se i posar-se en funcionament. En aquest cas, pocs mesos després de l’inici de la pandèmia els Estats Units ja en tenien: massa sospitós. A més, aquest virus no afecta les generacions joves i fortes, el nostre futur. Casualment, a qui més afecta és a gent de la tercera edat. Es necessitava fer neteja i deixar camí a les noves generacions i així ha estat. 

Vostè es vacunarà quan es comercialitzi la vacuna?

De moment no m’inspira gaire confiança cap de les vacunes que hi ha a prova actualment. Crec que és massa d’hora. Per això, tinc clar que fins que no es facin més proves i s’asseguri l’eficàcia d’aquests, no em vacunaré.


ENTREVISTA A L’ESTHER MEDEL (FOTO DE GINA NÚÑEZ)

Per la seva part, L’Ester Medel, assessora de Telefònica, està molt conscienciada de la magnitud de la situació actual. Creu que tota mesura de prevenció és poca i que de tots depèn acabar amb la pandèmia.

Quins motius té per creure en la informació que escolta als mitjans?

Tots els diaris, tots els telenotícies donen la mateixa informació. Si bé és cert que per tenir una idea general d’un tema s’han de consultar diverses fonts, diverses opinions. Ara miris on miris la història no canvia. En la situació que ens trobem no crec que res del que diuen sigui fals. Totes les vides perdudes durant la pandèmia Covid-19 no són cap mentida.

CREC QUE ESTAN GESTIONANT LA SITUACIÓ DE LA MILLOR MANERA POSSIBLE.

ESTER MEDEL, CONSCIENCIADA COVID-19

Què opina sobre la gestió del govern sobre la pandèmia?

Crec que estan gestionant la situació de la millor manera possible. Ens trobem davant d’una situació completament nova, de tal manera que no s’han de buscar solucions: s’han de crear. Com que no hi ha una manera establerta d’actuar davant les novetats es fan proves i es cometen errors. Així i tot, la situació està sent gestionada molt millor que a altres països. 

Què opina sobre els aspectes negatius de l’ús de mascareta?

A ningú li agrada portar mascareta, però és necessària per a la salut de tots. Em semblen una vergonya tots els moviments actuals en contra de l’ús d’aquesta. Si ens la fan portar, tan perjudicial no serà. Només es tracta d’una excusa per aquells qui no s’ho paren a pensar dues vegades.

Creu que la Covid-19 es tracta d’un virus de laboratori?

Res és segur, i tot i que m’agrada pensar que no, no m’estranyaria pas. El comportament del virus és molt particular, i la reacció dels Estats Units a la pandèmia encara més. A hores d’ara pot ser qualsevol cosa.

Vostè es vacunarà quan es comercialitzi la vacuna?

Clar que sí. Encara que no impedeixi el contagi i només redueixi la càrrega vírica, qualsevol millora és bona. S’han perdut moltes vides a causa d’aquesta malaltia i cada pas per petit que sigui ajuda a salvar vides.

Fet per: Albert Hakobyan, Naim de Hoyos, Marina Moya, Gina Núñez, Sergei Zapata e Igor Abril.

El más reciente de Blog