Imatge cedida per Pixabay

Trump, “el virus”

74 vistas

El president dels EEUU es treu la mascareta en una roda de premsa durant el seu confinament. Creu que el més oportú és no donar-li importància a la COVID-19

Va ser el passat 2 d’octubre quan el president dels Estats Units, Donald Trump, va donar positiu en COVID-19. L’endemà mateix era ingressat a l’hospital militar Walter Reed, durant un període de tres dies, ja que va patir caigudes d’oxigen i febre alta. Per aquest motiu, el personal que l’atenia va voler donar-li oxigen addicional. Trump va negar-se i van haver de trobar una altra solució. Finalment, van optar per utilitzar Remdesivir, el primer fàrmac contra la COVID-19.

El missatge que va donar en públic en sortir de l’hospital va ser: “No tingueu por al virus” (“Don’t be afraid of Covid. Don’t let it dominate your life”), com s’explica a The Guardian. I, en roda de premsa, va decidir treure’s la mascareta.

A més, Trump va escriure un tweet comparant la COVID-19 amb la grip comú, una piulada que hores més tard seria eliminada per Twitter.
Twitter - Últimas noticias de Twitter en 20minutos.es

Va ser a un mes just de les eleccions presidencials quan Trump va donar positiu. El posterior ingrés hospitalari va obligar Trump a posposar o suspendre part de la seva campanya. A més, el seu cap de campanya tampoc podrà coordinar les seves estratègies electorals, ja que, poc després de l’hospitalització de Trump, ell també va donar positiu.

Però aquest no és l’únic episodi polèmic del president dels Estats Units en relació amb el virus. Fent un repàs dels errors més garrafals d’en Donald Trump des de l’esclat de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, recordem que, tot just a l’inici de la pandèmia, Trump va negar l’existència del coronavirus. Més tard, va recomanar a la gent que prengués lleixiu. I, fins i tot, ha titllat d'»idiota» el doctor Fauci i ha animat als americans a no dur la mascareta. Però quan va agafar la COVID-19, no va tenir més remei que desdir-se i reconèixer que la COVID existeix.

El más reciente de Blog