La Vanessa Ferrera és la cap d'estudis del Guinovarda. Font pròpia

Vanessa Ferrera: “Estem valorant l’opció de fer servir portàtils chromebooks el proper curs”

143 vistas

L’actual cap d’estudis analitza l’inici de curs i els dubtes dels alumnes, en un moment d’incertesa marcat per la pandèmia

Vanessa Ferrera és professora i cap d’estudis a l’Institut Guinovarda de Piera. Porta cinc anys com a membre de l’equip directiu i ens atén en una entrevista per a explicar-nos les dificultats que s’han trobat en aquest inici de curs, marcat per l’actual pandèmia. També deixa la porta oberta a comptar el proper curs amb portàtils chromebooks a l’aula.

Ha sigut molt difícil gestionar la pandèmia, Vanessa?

Bastant, no hem tingut vacances aquest any. Tot el juliol i tot l’agost hem estat decidint, gestionant, inventant… Ha estat complicat.

Fins al 5 de setembre no vam saber res sobre les mesures contra la Covid-19. Això estava preocupant als pares. Com justificaries la manca d’informació?

Home, no. Nosaltres, a l’agost, vam publicar a la pàgina web del centre com serien les mesures i una mica d’informació. I durant la primera setmana del curs vam fer una reunió amb els pares per a informar. Però ja havíem publicat les mesures.

Moltes persones creuen que les mesures de seguretat de l’institut no són suficients. Afegiries alguna mesura de seguretat?

Més encara? Voleu més mesures? Jo crec que ara començarem a revisar les entrades i les sortides. Potser no les relaxarem, sinó que les canviarem per benefici vostre. 

També es demana que els professors controlin la temperatura als alumnes a l’entrada i la sortida.

Ja no és obligatori i no sabem si resoldrem alguna cosa mesurant la temperatura. Preguntem als sanitaris, al nostre referent del CAP, i sempre ens ha dit que no és indicatiu. És un símptoma més, però no es indicatiu. En un principi els han de portar de casa (als alumnes) havent-los pres la temperatura. Confiem que els vostres pares us prenguin la temperatura abans de sortir.

Com creus que estem seguint les mesures de seguretat els alumnes?

En general bé. Hi ha pocs alumnes que no estiguin fent el que toca. A més a més, són sancionats i expulsats.

Tu creus que l’any vinent estarem en aquesta situació? 

Jo espero i desitjo que l’any vinent sigui normal. Que pugueu estar sense mascareta a la classe i poder deixar l’hidroalcohòlic, que resseca les mans.

Hi ha gent que es posa a fumar a l’entrada de l’institut sense mascareta i sense respectar l’espai permès. Es podria fer alguna cosa al respecte?

Això es podria millorar, segur. Però nosaltres no tenim competència fora de les portes de l’institut. No els podem dir res. La nostra competència comença i acaba a la porta de l’institut. Per molt que no ens sembli bé, l’únic que podem fer és educar-los.

Us heu plantejat l’opció de fer classe semipresencial, amb tot plegat? 

Es van plantejar les classes semipresencials de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat i Cicles, però creiem que una manera d’enfortir el grup i de que no hi hagi diferenciació de classes socials és venint al centre de forma presencial. Per tant, no ens agrada la idea de fer-les a distància.

Seguint amb els canvis a l’aula. Valoreu l’opció de canviar els llibres per chromebooks?

Aquest és un tema que tenim pendent. Valorem l’opció de cara al curs vinent, és veritat. Ho estem valorant per a poder canviar, però faríem un mix, no ho farem tot a ordinador en cap cas.

El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre