El paper o la digitalització?

207 vistas

L’olor d’aquell llibre acabat de començar, o la practicitat d’un «ebook»? Google o el diari del quiosc de la cantonada?

L’olor d’aquell llibre acabat de començar, o la practicitat d’un «ebook»? El Google, o el diari del quiosc de la cantonada? Realment el paper ha mort i ha pres transcendència la digitalització? Realment aquesta digitalització, és la veritat i el futur? Fa temps que sentim a dir que el paper desapareixerà, que deixarem de veure llibres, revistes, diaris, en definitiva, tot aquell avenç tecnològic desbancarà a l’estàtic paper.

Philip Meyer, professor de la Universitat de North Carolina, afirmava el 2005 que «l’últim diari es vendrà el 2043» (després va rectificar i va dir que seria molt abans). Altrament, els resultats de circulació de diaris de PRISA (‘El País’, ‘As’ i ‘Cinco Días’), es van reduir en un 13,6% i la facturació va caure el 9,4% perdent així 45,7 milions d’euros. Doncs els números i els experts determinen que realment el que Meyer creia s’està complint.

Personalment crec que de res serveix agafar-se al passat, ja que aquesta mentalitat no deixa avançar al futur, però també considero que és transcendent que el paper es mantingui, encara que la seva presència minvi considerablement. Tot i viure en una societat avançada científica i tecnològicament, molta gent necessita el paper. Molts negocis depenen de la comercialització de mitjans en aquests tipus de format. Crec que som molts els que necessitem que es mantingui, encara que simplement sigui per plaers personals i quotidians.

Sempre estaré a favor de fer les coses més fàcils, més ràpides, més estètiques i pràctiques i per tant decidiré elegir la digitalització, però també estaré en contra d’eliminar totalment allò que ens ha donat tant i que té molt per aportar-nos encara, que és el paper.

El más reciente de Blog