Oriol Booker Lara: “No hi ha recompensa sense esforç”

/
39 vistas

L’Oriol Booker Lara té setze anys i és un ex-alumne de l’escola el Pilar. Viu a Premià de Mar. L’Oriol és nedador del Club Natació Premià de Mar. El 2019 va aconseguir molts premis, entre els que volem destacar: va quedar cinquè en els Campionats de Natació d’Espanya; va ser campió de Catalunya en 100 metres lliures i va quedar en 1er lloc a la Travessia Popular del port de Barcelona.

Amb quants anys vas començar amb la natació?

Vaig començar a fer natació com a tal quan tenia 3 anys, però porto anant a la piscina des de que tenia 6 mesos.

Com vas compaginar la natació amb els estudis?

Això és un aspecte difícil de gestionar però has de adoptar una rutina per arribar a complir totes les teves obligacions, sobretot quan els estudis “apreten” i es temporada d’exàmens: la rutina és entrenar, estudiar, entrenar i dormir.

Quantes hores fas de natació?

Diàriament faig entre 2 i 3,5 h i setmanals aproximadament en faig entre 17 i 19, a més a més de les competicions els caps de setmana.

Quins horaris tens per anar a natació?

Entreno als matins i a la tarda. Al matí entreno de dilluns a dissabte de 6:00 A.M. a 7:30 A.M. exceptuant dissabte que faig de 7:45 A.M. a 10:00 A.M. I a les tardes entreno de dilluns a divendres de 3:30 P.M. a 5:30 P.M.

Alguna vegada has pensat en deixar la natació? Per què?

Sí, quan era més petit no trobava la motivació per seguir endavant ni un objectiu per complir i, com a conseqüència, els meus temps van empitjorar, cada cop em distanciava més de la natació, que en un futur seria el meu estil de vida.

Què o qui et va motivar a seguir amb la natació?

Ja quan era més gran, els meus entrenadors em van empènyer a prendre’m més seriosament l’esport, però sobretot la meva mare em va motivar molt a seguir ja que sempre m’ha dit que en mi hi ha un gran potencial que no puc desaprofitar. La meva germana i el meu pare sempre hi ha sigut pel que he necessitat i en els moments més durs sempre han estat recolzant-me.

Com segueixes motivant-te avui en dia?

Avui en dia hi ha una motivació constant dins meu per seguir millorant, per seguir creixent, tant com a nedador com com a persona, per aconseguir donar sempre el millor de mi tant en el meu dia a dia com dins de l’aigua, lluitant per un pòdium. Sobretot tinc una frase molt marcada en el meu dia a dia: ‘’Lúnic límit entre triomfar i fracassar ets tu’’. Cada dia em llenço a l’aigua amb l’objectiu de millorar.

Has hagut de sacrificar molt per la natació?

Més dels que alguns pensen. La natació és un esport molt sacrificat, molt exigent, i molt dur. Moltes vegades m’he perdut plans amb amics, sopars… per descansar i al dia següent poder donar el millor de mi a l’aigua. Mentre tothom estava al carrer o sortint a prendre un refresc, jo estava a la piscina; mentre altres dormien, jo entrenava; mentre altres marxaven de cap de setmana, jo era a l’aigua, i aquí es demostra realment qui se sacrifica i estima el que fa i qui no.

Què és per tu la natació?

Per mi la natació és més que un esport, per mi la natació és un estil de vida, una manera de viure diferent de la resta, fent el que realment m’agrada

Com es diu el teu entrenador? 

El meu entrenador es diu Ferran Miñarro Fernandez

Tens una dieta per fer natació? Quina?

Sí, actualment porto una dieta controlada per una nutricionista, per arribar a la meva millor forma física per competicions i campionats importants, i depenent del moment de la temporada segueixo uns hàbits o uns altres

Què estàs estudiant? On?

Ara mateix estic fent un Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Activitats Comercials, a Alella.

Què fas en el teu temps lliure?

En el meu temps lliure, descanso, surto amb els amics, passo estones amb la família, i intento fer activitats diferents.

Berta Mestre, Mireia Booker i Norhan Boubaouch (6è de Primària)

El más reciente de Blog