Com influeixen les marques en la manera de vestir dels joves?

/
6 vistas

Fet per: M.E, F.B, A.X, J.P

Cada cop, hi ha més joves que porten marques per fer-se els populars. Fins a quin punt portar marques es converteix en una addicció de la qual no pots desenganxar-te?

Avui en dia, les i els joves són més influenciats per les marques, cosa que afecta en la seva manera de ser.  

L’última enquesta realitzada per la companyia d’inversió Piper Jaffray als Estats Units feta l’any 2019 va descobrir la llista de les marques més utilitzades per joves:

Per començar, la marca de roba més utilitzada per joves és la marca, que ja tots coneixem, Nike. Seguidament la seva marca rival, com és Adidas i, en tercera posició, la marca Vans. La llista de marques que es col·loquen per darrere de les guanyadores és la següent: Converse, Michael Kors, Louis Vuitton, Gucci, Coach, Off-White i Champion en darrera posició.

Nike, la preferida dels joves

Com hem dit abans, Nike és la marca de roba, així com de sabates, més utilitzada pels joves. D’ençà que Nike es va crear, el 25 de gener del 1964, a Eugene, Oregon, Estats Units, no ha fet més que créixer d’una manera absolutament espectacular, fins arribar al punt de tenir un total de 39.117 milions de dòlars americans el passat any 2019.

Dins de la marca Nike, la branca que ha triomfat més entre els joves és l’Air Jordan. Aquesta és una de les marques preferides per col·leccionistes de sabates i una de les marques més vistes entre els famosos.

 Air Jordan 1 high

Estereotips segons les marques

En el món dels joves i adolescents, la manera de vestir diu molt de com és cada persona. Això és així pels estereotips que la societat ha anat imposant, i cal remarcar, que això no és una cosa positiva. Des del nostre punt de vista, els joves i adolescents, haurien de poder ser lliures d’escollir com volen vestir sense rebre represàlies per part de la societat. Pensem que una persona, no per portar roba Nike o roba de qualsevol altra marca, ha de ser més acceptada que una persona que no porti roba de marca. 

Roba o sabates?

De fet, no podem fer servir el “O” del títol sinó que el que hauríem de fer servir és un “I” ja que avui en dia, l’increment de compra de sabates de marca està augmentant en superioritat al de roba. És cert, que el de roba encara està per sobre, però si ho comparem amb l’increment de diferència i augment entre el que era abans, podem afirmar que sí. Sembla doncs, que si tens sabates que no són de marca, no ets ningú. 

Els diners

Quan els joves demanen les marques, normalment, no es paren a pensar en l’esforç que suposa pels pares gastar-se la quantitat equivalent al que demanen els fills, i el tipus de comerç que, normalment, és un comerç injust on hi ha explotació infantil, entre altres injustícies. Podem pensar en països com Vietnam o la Xina, on es fabriquen la major part dels productes, en condicions molt precàries. Pensem però, que les empreses de roba o sabates posen un preu excessiu pel seu material, però la realitat, és que és un negoci que la gent no combat i, en canvi, utilitzen. Cap de nosaltres pot afirmar que no tinguem cap marca de roba en el nostre armari o en el nostre sabater, ja que pensem que en l’època que estem és inevitable tenir-ne, però sí que ens hem d’adonar del que suposa tenir-ho.

El más reciente de Blog