Mercè Sigalés: «És un moment de repte però també de satisfacció professional»

22 vistas

La Mercè Sigalés és la directora de l’institut Vilamajor. És llicenciada en enginyeria industrial superior i va portar el càrrec de cap d’estudis durant 4 anys abans d’ocupar el de directora l’any 2018.

Estava preparat el centre per començar un nou curs?

Sí, estaven preparats amb tota la informació que tenien en aquell temps i seguint totes les normes, però després hi havia una situació d’incertesa, ja que es van començar a confinar algunes classes.

Quines normes bàsiques està seguint l’institut?

Hi ha un pla d’obertura, una planificació que va ser aprovada pel consell escolar i normes com els grups estables, que significa que el grup només es pot relacionar amb ell mateix; també hi ha les normes de circulació, com les entrades i les sortides, ja que s’entra i se surt del centre per diferents llocs; a més, també hi ha torns de lavabo i torns de pati per evitar contagis.

També hi ha mesures de prevenció personal com la mascareta, la distància, la presa de temperatura i la desinfecció sistèmica de les mans, les taules i els lavabos. A més hi ha dos aspectes importants, com són el tema de la ventilació i la figura de delegat Covid.

Destacar també que el transport escolar arriba de forma gradual i així no s’acumulen tots els alumnes, fins que no han baixat els alumnes d’un autocar no ho poden fer els altres.

Penses que el centre podrà assumir aquest curs sense tancar?

Tal i com estan anant les coses, sí. En molts moments hem tingut grups confinats, però si la gent respecta les mesures també fora, tot funcionarà com es vol.

Es faran aquest any excursions a altres pobles o colònies?

La intenció del centre és que amb el temps es puguin fer més activitats, però tot depèn de com evolucioni tot plegat, tot i cada vegada s’intentaran fer més excursions a altres llocs.

Si aquest curs s’acaba la pandèmia, les normes seran iguals o canviaran?

Hi ha canvis que segurament es quedaran, ja que milloren la concentració dels alumnes, el seu rendiment, la convivència i el funcionament.

Si aquest curs va a pitjor posaran noves normes de seguretat o es tancarà el centre?

No està previst posar més restriccions, ja que les estem fent totes, i si va malament tampoc hi ha més solució. Al setembre ja li van donar molta importància a les classes presencials i vam començar el curs amb el màxim de normes possibles.

El pròxim any es tornaran a barrejar els grups bombolla?

S’espera que sí, però com que segurament a la próxima primavera la situació ja estarà més calmada ja es podran fer optatives i ja podrà haver-hi més relació amb les altres classes. Tot i això, hem de tenir present que algunes normes han vingut per quedar-se.

Que se sent treballant en un institut durant la pandèmia?

És un repte amb moments de satisfacció professional, però també situacions no tan bones. Però en un mateix moment et sents bé per ajudar als demés. És un bon moment pel fet d’aportar el teu gra de sorra i ajudar la gent en aquesta situació i poder gaudir igualment de l’educació.

Quan va sorgir el Covid, què vau pensar que faríeu a l’institut?

La veritat és que teníem moltes incerteses, però també teníem el pressentiment de què tot sortiria bé, ja que ho vam preparar molt i es van fer molts esforços a l’hora de preparar el curs. La veritat és que teníem unes expectatives positives i bones. Però també hi ha algunes incertesses. Hem dedicat molts esforços i mesures, així que creiem que tot anirà a millor.

Visita la revista Vilamajor Report para leer el resto de artículos de la redacción escolar del centro Institut Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor.
👇🏼👇🏼

El más reciente de Blog