La popularitat de les plataformes de ‘streaming’ eclipsa la televisió convencional

132 vistas

Per: A.G, J.C, J.B, A.V, A.C, B.B

Un 77,1% dels alumnes i professors de l’Escorial (Vic) enquestats està subscrit a Netflix

Al llarg de la història la televisió ha anat evolucionant i millorant. Actualment disposem de la televisió convencional, que és el que entenem com als canals i els programes, com ara TV3 o La 1. Però també disposem de plataformes en streaming, de subscripció mensual i/o anual, com ara Netflix o HBO.

L’any 1956 va arribar la televisió a Espanya i es transmetien canals, que aleshores depenia de la via pública. L’any 1990, van aparèixer les primeres cadenes privades que van ser: Antena 3, Tele 5 i Canal+.

Les plataformes digitals o plataformes en streaming, van aparèixer per primer cop l’any 1997 i des de llavors hem millorat el format fins a arribar a les plataformes que tenim avui en dia. La popularitat es deu també, al fet de poder mirar sèries i pel·lícules en qualsevol moment i en qualsevol dispositiu connectat a la xarxa.

ORDINADOR ON ES POT VEURE NETFLIX, PLATAFORMA EN STREAMING.

L’aparició d’aquestes plataformes ha suposat…

Aquestes plataformes són molt populars, sobretot en els adolescents, i això està provocant que sobretot entre els joves, la televisió convencional s’estigui perdent. També el fet de poder mirar pel·lícules i sèries en qualsevol moment del dia provoca que passem més hores davant de la pantalla.

Més de la meitat dels alumnes i professors de l’Escorial enquestats miren la televisió entre 30 minuts i una hora, tot i que també hi ha una gran part d’aquests que hi dedica 2 hores o més, i això tampoc és bo.

Però quina és la plataforma en streaming més popular?

Un 77,1% dels enquestats està subscrit a Netflix, seguit d’Amazon Prime Video on estan subscrits un 62,9%, convertint-se així en les plataformes més populars, seguides de Movistar+, HBO, i la plataforma de Disney+ que va arribar a Espanya el passat mes de març.

Quina opinió en té la gent de les plataforma de streaming? I de la televisió convencional?

Tan sols un 11,4% dels enquestats els agrada la televisió convencional i un 15,8% no miren la televisió o no els agrada, un 72,9% creuen que està bé. 

Si comparem les dades de l’enquesta de la televisió convencional, amb la de les plataformes en streaming, un 94,3% és a dir, la gran majoria, els agrada molt o creuen que estan bé. Tot i que també hi ha una minoria d’un 5,7% que no estan subscrits a cap plataforma o no els agraden.

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad