Us agraden les vacunes?

/
15 vistas

Per Ivet Camprubi

Les vacunes, inventades per Edward Jenner per prevenir la verola i perfeccionades per Louis Pasteur, serveixen per crear anticossos contra una malaltia concreta, per així immunitzar una persona. La paraula vacuna bé de la paraula llatina “vacca”(vaca). 

L’origen d’aquest mot s’atribueix a Edward Jenner, que va observar que les dones que munyien la llet de les vaques es contagiaven d’una verola menys letal i quedaven immunitzades. Els símptomes de la verola en animals eren més lleus. 

Fa uns mesos es va anunciar que s’estaven desenvolupant les vacunes contra la Covid-19. Actualment ja s’està injectant a moltes residències i entre sanitaris. Això ha provocat una onada d’optimisme arreu del món. La majoria de gent se la posarà, però hi ha gent que no hi està d’acord. 

Com que avui dia la ciència està molt avançada, hi ha hagut molt bons recursos per elaborar aquesta vacuna, per això s’ha creat tan ràpid. A més a més, hi ha hagut molts països involucrats en la investigació, i han comprovat moltes vegades que no hi havia efectes secundaris molt greus. Aquesta vacuna contra la Covid-19 pot ser la solució a la pandèmia mundial actual.

Per contra, aquesta vacuna s’ha fabricat molt de pressa i hi ha una mínima possibilitat que no sigui efectiva del tot. A sobre, hi ha hagut molta competència entre els països, ja que s’estan venent moltes dosis de vacunes. Per tant el país/persona que hagi descobert la vacuna obtindrà molts diners i benefici.

Un altre aspecte negatiu és que hi ha un 10% de possibilitats que no vagi bé. A més el virus està canviant, apareixen noves variants i pot ser que la vacuna deixi de ser efectiva. 

Com estudiants de segon de secundària, i veient la situació actual pensem que tots els serveis mèdics i gent de risc s’haurien de posar la vacuna com més ràpid millor, però entenem que faci una mica de respecte posar-se una vacuna que no gaire gent té posada.

Fet per: Karima Manda, Oleguer Casanoves, Gabriel Sorribas, Ivet Camprubí i Júlia Aguado.

El más reciente de Blog