MACRO GRAN NEVADA EN BARCELONA EN EL AÑO 1962 EN LA IMAGEN LA PLAZA CATALUNYA FOTO BERT

La història de la gran nevada de 1962 a Barcelona

24 vistas

Eren prop de les 8 del matí del 27 de desembre de 1962. A aquesta mateixa hora a la capital catalana es feia de dia amb gel i neu com a paisatge per tercer dia consecutiu. Entre la nit de Nadal i el dia de Nadal es va acumular gruixos de 70 centímetres al centre de la ciutat i de 60 centímetres a les pistes de l’aeroport del Prat, que va acabar tancant durant quatre dies. La pertorbació que va generar la històrica nevada, que els seus registres no han estat superats a la zona per cap altre fins aquell dia va passar amb rapidesa i el dia 26 els cels rasos i el vent de nord van afavorir una ràpida congelació de la neu. Comerços i mercats van romandre tancats durant diversos dies, i molts vols van ser cancel·lats per la nevada.

Aquest hivern del 2021 tornarà a ser recordat per unes nevades històriques. Les nevades de principis de gener han estat les més importants dels darrers anys a Catalunya i a tot l’Estat, amb zones molt afectades com: Cantàbria, Hosca i Madrid entre altres ciutats i parts d’Espanya.

La nevada de 2021, amb les seves espectaculars imatges, ens ha recordat com va ser la nevada del 1962 a Barcelona. Tot i que la neu no va arribar al centre de la ciutat catalana ens ha deixat unes imatges històriques.

Resultado de imagen de nevada 2021
LA GRAN NEVADA A ESPANYA AQUEST 2021 / FONT: CAR AND DRIVER
Resultado de imagen de nevada de 1962 en barcelona
LA GRAN NEVADA DE 1962 A BARCELONA / FONT: EL PERIODICO

David Curiel Gómez, David Enrique Gonzalez Ruiz, Jan Pardo Jaldón , Asier Méliz Yuste

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad