Ainhoa Guerrero: “Gràcies a Twitch i a la sèrie ‘Gambito de Dama’ la gent s’està animant a practicar aquest esport”

/
10 vistas

Maristes Report

Passem quasi més temps amb els nostres companys de classe que amb els nostres familiars, arriba un punt en el que pensem que els coneixem tant com als nostres pares. Però realment fins a quin punt ens podem conèixer entre nosaltres? Per això, ens hem posat en contacte amb una companya de 3r d’ESO, l’Ainhoa Guerrero Moreno, perquè ens parli sobre el seu talent ocult: els escacs.

Entrevistadora: Quan vas començar a practicar aquest esport? 

Ainhoa: Vaig començar a practicar aquest esport als sis anys quan la meva mare va decidir regalar-me un tauler d’escacs pel meu aniversari, i des d’aquell moment vaig començar a interessar-me per aquest peculiar esport. 

Com ha afectat aquest esport a la teva vida quotidiana?  

Crec que m’ha obert la ment. Directament no veus que t’afecti, però a l’hora de pensar et canvia la ment i raones d’altres maneres. 

Què et va fer anar per aquesta via en comptes de jugar un esport més popular com el bàsquet o el futbol? 

Com ja he dit, la meva passió per l’esport va començar quan ma mare em va regalar el tauler d’escacs i  vaig optar per fer aquest esport en comptes de qualsevol altre. Si m’hagués regalat una pilota de bàsquet, suposo que ara estaria jugant a bàsquet

Quin ha sigut per a tu el millor torneig de tots el que has estat? Per què? 

El campionat de Catalunya és el que més m’ha agradat entre tots, sense dubte. Em vaig trobar un ambient únic i vaig gaudir una experiència inoblidable perquè vaig anar amb els meus companys del club que és quasi com la meva segona família. També vaig aprendre molt en tots els sentits. 

És un esport molt demandat?  

No és molt demandat però gràcies a TWICH i la sèrie Gambito de Dama, la gent s’està animant a jugar a escacs. 

Creus que pots arribar a practicar aquest esport professionalment? 

Sincerament no voldria practicar aquest esport professionalment, ja que m’hi vull dedicar com si fos un hobbie. A més, si t’hi vols dedicar, has de  passar moltes hores practicant, llavors m’ho hauria de plantejar.

Recomanaries el teu esport a la gent? Per què?  

Clar que sí, realment la gent tendeix a pensar que aquest esport és avorrit i molt difícil, però estan totalment equivocats; ja que no has de ser cap geni per poder jugar i a més al final acabes agafant el gust al joc. Tothom pot arribar a jugar bé amb pràctica i esforç.

Et sembla un esport molt complicat? 

Al principi és una mica complex aprendre la dinàmica, però un cop apresa ja és més senzill de jugar. 

Has guanyat algun campionat? 

Algun campionat per edats, en categoria femenina i, fins i tot, he guanyat alguns d’absoluts. Però ara, la situació no permet fer torneigs. 

T’has vist Gàmbito de Dama? T’has sentit identificada? Es fidel amb la realitat? 

Si, jo crec que es com en totes les sèries i pel·lícules; hi ha parts que realment m’he sentit identificada en l’escena, però hi ha altres que estan dintre del món de l’actuació. 

Com feu per entrenar? 

Entrenem diferents parts (apertura, mig joc, finals) segons ens diu el nostre entrenador, depèn del dia ja dintre del joc es troben diferents parts, que hem de practicar dia rere dia per seguir perfeccionant els nostres jocs. 

Quines edats tenen els teus companys i competidors? 

Al ser un esport més mental que físic no depén de l’edat de la persona, sinó del seu domini de l’esport. A menys que sigui un torneig per edats, tu jugaràs amb la gent que tingui un nivell semblant al teu indiferentment de l’edat que pugui tenir el jugador. 

Com és l’ambient en un campeonat? 

Es crea molt bon ambient durant els campionats, es sa, tranquil, es respecta a tothom… es l’ideal per quest tipus d’esport.

Anais García Ibáñez, Paula Fernández Molins

El más reciente de Blog

No todo vale

Las sociedades democráticas actuales caminan hacia el radicalismo en la expresión libre de la ciudadanía Artículo