Pablo Hasél i la llibertat d’expressió

/
18 vistas

Pablo Hasél és un raper al voltant de qui s’ha format una polèmica a causa de les lletres de les cançons que ha fet. Per culpa d’això ha de complir dues sentències de l’Audiència Nacional que sumen una condemna de dos anys i nou mesos de presó. 

Nosaltres pensem que tothom té dret a la llibertat d’expressió, però aquesta té uns límits que ningú té dret a superar: el respecte cap a qualsevol persona. A Espanya tothom té dret de llibertat d’expressió però sempre amb el màxim respecte als altres, el que creiem que no es pot fer és anant amenaçant la gent com ell ha fet en moltes cançons contra polítics i expolitics. 

La seva condemna va ser a causa de moltes frases que va dir en les seves cançons i xarxes socials com twitter o facebook, com per exemple:

“Merece también un navajazo en el abdomen y colgarlo en una plaza”. 

“Que alguien clave un piolet en la cabeza de José Bono” 

Aquest comentaris han fet que la seva detenció per anar a presó sigui possible. Nosaltres el que opinem sobre aquestes frases és que no son gens apropiades per desitjar-li a cap persona perquè, com diuen els drets humans, tota persona té dret a la vida, a la llibertat i a la seva seguretat; també hi posa que tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres. Per això pensem que en aquesta discussió no hi ha ningú que tingui tota la raó al 100%.

Per culpa d’aquesta detenció hi ha hagut moltes manifestacions per tota Espanya, algunes més violentes que altres. Creiem que poden fer les manifestacions que vulguin ja que estan en el seu dret d’expressar-se, però sempre que sigui d’una forma pacífica i tranquil·la, aquest punt és el que en alguns llocs com Barcelona aquests dies no s’ha estat respectant. 

A causa d’aquestes manifestacions violentes moltes persones estan patint i volem recalcar que els comerços que estan sent afectats no en tenen cap culpa. Es poden fer les manifestacions que vulguin però, si estan fent una manifestació no sabem perquè després van atracant i destruint els locals de la gent.

Per últim recordem que estem en una época d’una pandèmia mundial, i en les manifestacions no es respecten les distàncies de seguretat ni els protocols i molta gent s’està contagiant, i com hem dit anteriorment els comerços tampoc estan en una bona situació econòmica perquè els robin o trenquin els locals.

En conclusió, pensem que si han de fer manifestacions que siguin pacífiques, respectant els protocols de seguretat, si s’expressen que ho facin sense violència cap a cap persona ni local.

Martí González, Víctor Martínez i Héctor Prat

El más reciente de Blog

No todo vale

Las sociedades democráticas actuales caminan hacia el radicalismo en la expresión libre de la ciudadanía Artículo