La importància del 8 de març

/
39 vistas

Maristes Report

Què es manifesta i per què és important manifestar-se el 8 de març? Aquest dia és molt important per a moltíssima gent. Milions de persones omplen els carrers i xarxes socials per tot el món per lluitar a favor de la igualtat entre homes i dones des de fa molts anys.

Orígens

El Dia Internacional de la Dona no va néixer d’un fet concret, sinó que ha estat més de cent anys de moviments feministes per a reclamar una igualtat econòmica, laboral i social entre homes i dones. Amb el moviment, les dones també van començar a alçar la seva veu, però continuaven sent explotades sense cap llei que les emparés. La por i preocupació per aquesta forma de vida va començar a augmentar fins al punt en què el 8 de març de 1857, les dones que treballaven en la indústria tèxtil, conegudes com ‘garment workers’, a Nova York, van organitzar una vaga per a demandar salaris més justos i condicions laborals més humanes. Dos anys més tard, les manifestants van crear el seu primer sindicat per a barallar pels seus drets i 51 anys després, el 8 de març de 1908, 15.000 dones van tornar a omplir els carrers de Nova York per a exigir un augment de sou, menys hores de treball, dret al vot i prohibir el treball infantil.

“TOTS ELS DIES SÓN 8 DE MARÇ”

El dia Internacional de la Dona, commemora diferents fets entorn de la lluita per la igualtat entre homes i dones. A principis de segle i en plena revolució industrial, van succeir les protestes i manifestacions en les quals s’exigia la participació social i política de la dona en un nivell d’igualtat amb l’home. A més d’exigir el sufragi femení universal, es va proclamar el dret al treball, a ocupar càrrecs públics, a la formació professional i a la no discriminació laboral, i en termes generals, al seu desenvolupament íntegre com a persona.

La importància de les manifestacions

Les manifestacions són reunions públiques, generalment a l’aire lliure i en marxa, en la qual els assistents reclamen alguna cosa o expressen la seva protesta per alguna cosa.

Aquest 2021, la manifestació organitzada a Barcelona pel col·lectiu Vaga Feminista, serà una concentració estàtica a causa de la covid. Va comptar amb totes les mesures de seguretat higiènica, segons han anunciat les organitzadores. Un total de 600.979 persones van acudir a les manifestacions de tota Espanya.

“JUNTES, DIVERSES I REBELS. JUNTES #IMPARABLES!”.

Poder expressar opinions amb plena llibertat té gran importància, degut que un dels drets humans fonamentals és poder expressar-nos sense sentir por per això, no témer a ser oprimit/ïda per donar o sol·licitar informació. És una expressió de respecte a la individualitat.

Per això és important manifestar el dia 8 de març, per poder parar totes les injustícies que encara hi ha en ple 2021 arreu del món.

Els casos masclistes més recents

Una de cada tres dones pateix abús mental o sexual, des dels casos més greus de masclisme fins als exemples de micromasclismes. En el passat Dia Internacional contra la Violència de Gènere, a Espanya es van presentar les històries de les 50 dones assassinades enguany. Durant la quarantena, ha sigut tan greu que, fins i tot, van crear una pàgina informant del que havies de fer si la teva llar no era segura, què fer si et maltractaven i no tenies ajuda mèdica, etc.

“EL MASCLISME MATA MÉS QUE EL CORONAVIRUS”

Tots els dies són 8 de març“, i això s’hauria de lluitar cada dia, milions de dones ho passen malament cada any per culpa d’aquests fets i amb l’evolució que ha tingut la humanitat, això hauria de formar part del passat, però, per desgràcia, com molts altres temes, costa que desaparegui. Tanmateix, cada vegada ens fem notar més i la nostres veus arriben més lluny, amb l’esperança de veure una millora el dia de demà.

Lucia Morales

El más reciente de Blog

No todo vale

Las sociedades democráticas actuales caminan hacia el radicalismo en la expresión libre de la ciudadanía Artículo