Merlí, el professor preferit dels joves

/
75 vistas

Maristes Report

La exitosa sèrie catalana va estrenar nova temporada el passat 2 d’abril, anomenada ‘Merlí. Sapere Aude 2’

Com s’ho ha fet un professor de filosofia per captivar milers d’adolescents en els darrers 6 anys? La famosa sèrie de televisió catalana Merlí es va estrenar l’any 2015 captivant la majoria del jovent amb la seva trama. Un professor de filosofia entra nou a un institut (l’Àngel Guimerà) exercint de tutor d’un grup d’alumnes de Batxillerat, amb la intenció de convertir-los en els nous Aristòtil, anomenant els seus deixebles “els peripatètics”. A part de ser atractiva visualment, és una sèrie que aporta reflexions i aprenentatges que segurament en un futur seran útils per afrontar les diverses situacions que en proposarà la vida. 

Merlí tracta tota una sèrie de temes considerats tabú a la nostra societat, parlant-ne sense filtres. Fets i dubtes que són bastant freqüents a l’etapa adolescent, públic al qual està dirigida aquesta sèrie, i que fan d’aquesta ficció tot un reclam; ja que molts adults no en són conscients del risc que de veritat pateixen.

Merlí ens ha ensenyat al llarg de la sèrie tantes coses que no som capaces d’explicar-les totes. Com, per exemple, la depressió de l’Ivan i com els seus companys no es van adonar que ho estava passant molt malament i se sentia tan sol. Aquesta és una tema del dia a dia que és difícil de percebre, ja que la gent no s’adona de la situació de la persona que ho està vivint. Com això, molts més trastorns que són difícils de veure a primera vista com el trastorn de personalitat, l’ansietat, els trastorns alimentaris… 
 
També tracta temes com les addiccions, les drogues o l’alcoholisme. Sobretot quan al Gerard li dóna un brot psicòtic i li costa molt superar-ho. Creiem que això, a més, s’hauria de tractar més a les escoles i instituts perquè els més joves sàpiguen com actuar davant d’aquestes situacions. 

Recomanem aquesta sèrie a tots els públics majors de dotze anys, ja que algunes escenes poden ser sensibles per als més petits. La sèrie és molt interessant, entretinguda, graciosa i a la vegada realista; ja que està ambientada en un institut de veritat, que està en funcionament, i tots els temes tractats són temes que passen dia a dia i no es tracten tant com s’hauria de fer.

Claudia Salazar

El más reciente de Blog

Uns boscos diferents

Aina. C, Yaisa. F, Natalie. M i Lilit. K Com afecta l’emergència climàtica a les plantes

L’escalfament global

Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre planeta.