Les xarxes i els estereotips de la societat

/
29 vistas

Des de fa molts anys veiem com el fenomen de complir amb la normativitat dels models socials majoritaris s’estén a la societat. Sempre s’han ressaltat unes idees específiques i normatives que si una persona no segueix o no compleix ja no és acceptada o ben vista per la societat, com passa per exemple amb els cossos, la roba, les modes, la forma de parlar, el físic, etc.

Amb l’aparició de les xarxes socials, la societat per una part ha anat a millor, però a la vegada han causat molts inconvenients, els personatges públics han fomentat tenir un tipus de cos a vegades irreal, si una persona no el té o no s’assembla a aquests models ja no és acceptat per la resta.

Creiem que la franja d’edat més afectada en aquest tema són els joves, ja que són els més implicats en aquest món. Ens hem adonat que depenent de la manera que vesteixes la societat et classifica en grups, fins i tot creen noms ofensius cap a la seva forma de ser o vestir. Ens poden portar a jutjar els altres i a mantenir actituds que fomenten un tracte discriminatori i a causa d’això, de vegades tractem a una persona malament per la seva aparença física, fins i tot la podem arribar a excloure d’un grup.

Hi ha molts tipus d’estereotips que assignen per la teva religió, opinió política, ètnia o color de pell, la classe social, gènere o orientació sexual.

Creiem que una societat sense estereotips seria millor perquè no tindríem cap referent ideal a què assemblar-nos o envejar. Tampoc cap model per imitar o perseguir.

Hauríem d’allunyar-nos més de les xarxes socials? Pensem que el millor seria fer un bon ús d’elles, és a dir utilitzar-les per entreteniment i posar-nos al cap que la vida que la gent ensenya a través d’una pantalla no és la real. Se sol ensenyar la part bona del seu dia a dia, però això no vol dir que tot sigui perfecte, simplement s’ensenya el que es vol i interessa.

Hem vist que en aquesta generació tenim la necessitat de publicar la nostra vida, quan quedem amb amics, un regal que ens fan, coses de valor, viatges… Perquè ara tenim aquesta “necessitat” de compartir moments de la nostra vida privada.

Molts dels estereotips i prejudicis han sigut causats per les xarxes socials i el que veiem a elles, inconscientment jutgem a persones pel seu aspecte, forma de vestir, de pensar o simplement per no seguir modes o no seguir aquella “influencer” tan famosa.

En conclusió tot i que les xarxes socials formen part del nostre dia a dia, hem d’intentar que no ens influeixin, ni ens comparem constantment amb la imatge falsa que es mostra.

Rosó Salas, Berta Pages

El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre