Què és l’“asian hate” del que tots hem escoltat tant a parlar?

/
32 vistas

La discriminació asiàtica és el nou tema de conversa

<<Mira, un xino. Millor ens apartem que encara ens contagia el coronavirus>> o <<Què ets xino? No t’apropis, que em passes el “Colonavilus”>> són frases racistes. Però, què és això del racisme asiàtic?

Des que a finals de 2019 es va conèixer que el virus SARS-CoV-2 sí que s’havia originat a Wuhan, China el nombre de discriminació cap a la gent asiàtica ha augmentat més d’un 150% des de 2019. Amb aquest augment, els asiàtics s’han manifestat molt més de l’habitual, fent que el denominat “asian hate” (odi asiàtic en anglès) sigui un dels temes més parlat a les xarxes socials.

Més de 3.800 casos d’incidents antiasiàtics, majoritàriament a dones, només en l’any passat. Des de 2019, molta més gent està denunciant casos d’incidents racistes, ja que s’han adonat que no estan sols. Tot i que es denuncien molts incidents, la majoria dels atacants no reben cap càrrec legal.

Ara que ja sabem la realitat i gravetat d’aquest tema, passem a mirar si estem realment conscienciats i sabem el que és. Per aconseguir això, hem fet una enquesta i l’hem compartit amb el nombre més gran de gent possible.

L’enquesta comença amb una pregunta simple: “Has sentit parlar del racisme als asiàtics?” La majoria (52,6%) han respost que Sí, molt. Un 34,2% ha respost que li sona, però tampoc n’ha escoltat massa a parlar. Un 13,2% ha dit que no. Això ens ensenya que en realitat no estem conscienciats que coses així passen cada dia.

La següent era “Creus que alguna vegada has fet un comentari “despectiu” a alguna persona asiàtica amb relació amb la covid?” Un 5,3% persones han dit que sí, moltes. Això reflecteix una manca o mala educació. Un 44% han dit que mai han fet cap comentari així.

“Alguna vegada has deixat d’ajuntar-te amb algú només pel fet que era asiàtic?” era la següent pregunta. La gran majoria ha dit que no, però un 7,9% ha assegurat que ho ha pensat encara que no ho hagi dit.

En conclusió, la gent hauria d’informar-se més sobre aquest tema. Una gran part de les respostes indiquen que la gent no sap exactament què és el racisme asiàtic ni què poden fer per ajudar a evitar-ho, per això creiem que és important educar a les escoles en temes com aquest.

Manuela Montero

El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre