Com funcionen les iniciatives que es duen a terme pels drets dels infants?

32 vistas

Per: Marta Anglí, Inés Sánchez, Ian Cestelos, Alba Garriga de l’Institut Caterina Albert

Diverses iniciatives de la ciutat de Barcelona vetllen la defensa dels drets dels nens i les nenes

Al barri el Clot i la ciutat de Barcelona hi ha moltes iniciatives per a infants i joves. Al barri del Clot hi ha diversos recursos sobre els drets dels infants.

L’Eix clot és una associació de comerciants i emprenedors del Clot, la Federació d’Entitats del Clot i Petits Somriures del Foment Martinenc són exemples d’associacions i entitats que treballen perquè els nens i les nenes tinguin menjar cada dia, material escolar o diners per despeses mèdiques per famílies desfavorides.

També hi ha campanyes on participen els residents, com el mercat solidari, on recapten fons per a les despeses bàsiques de l’escolarització. Es fan moltes campanyes més, on s’aconsegueixen joguines i objectes perquè tots els infants tinguin dret al lleure. 

A més, hi ha diversos punts, com el Punt Jip, on informen els joves de qualsevol tema, com aquest i motiven que organitzin activitats de lleure per tots els joves.

També existeixen altres punts, com el punt lila. El punt Lila és una organització per sensibilitzar, prevenir i actuar contra el sexisme en espais públics, d’oci i de festes.

Actualment n’hi ha molts projectes i campanyes que es volen dur a terme respecte a aquest tema, unes ens informen i altres tenen l’objectiu de canviar alguna cosa. Encara que tots aquests drets es prenguin en compte, seguim veient casos de la violació dels drets dels joves i nens, tant per l’extrem polític fins a temes personals.

El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre