Concienciar i educar els drets dels infants

24 vistas

Per: Albert Blanco, Pol López, Tali Gragera i Erick Dela Cruz de l’Institut Caterina Albert

Barcelona disposa d’un espai de cinema per infants, amb pel·lícules que conviden a la reflexió dels drets dels infants, prevenint actituds discriminatòries

A Barcelona hi ha varietat d’institucions que vetllen pels drets del infants, per exemple es duen a terme xerrades informatives als centres educatius, hi ha ONG per als nens més desfavorits.

Una iniciativa de l’ajuntament de Barcelona és el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants; on s’hi projecten pel·lícules que permet a les nenes, els nens i les famílies fer una reflexió al voltant del respecte dels drets individuals i col·lectius.

La finalitat és difondre, sensibilitzar i promoure els Drets dels Infants en concret i els Drets Humans en general. Busca prevenir actituds i comportaments discriminatoris entre els infants i joves, també acompanyar-los i facilitar-los eines per fer-hi front i trobar-hi solucions. 

L’article 14 del conveni dels Drets dels Infants expressa que tots els nois i noies tenen dret a la llibertat de pensament, consciència i religió. D’entre tots, hi ha 4 principis claus sobre el drets dels infants; la no discriminació, l’interès superior del nen, el dret a la supervivència, a la vida i el desenvolupament i la participació.

S’ha d’educar els propis infants, fer-los saber els seus drets, perquè respectin els seus iguals i perquè, en créixer, ells seran els responsables de educar les noves generacions i el nostre futur. 

El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre