Coneixem els drets dels infants?

60 vistas

Fet per: Tània, Rúben, Gerard, Sara i Laia de l’Institut Caterina Albert

Els nens i nenes estan informats dels drets que tenen?

El divendres 4 de juny del 2021, un grup d’estudiants de 3r d’ESO de l’institut Caterina Albert van dur a terme, dins el marc del treball de síntesi, unes enquestes a altres joves del seu entorn sobre el coneixement dels drets dels infants i els joves. 

Amb totes les respostes que van obtenir gràcies als alumnes que van respondre, es va comprovar i analitzar que els joves no son conscients de tots els drets que tenen. 

Es va fer una petita explicació a tots els alumnes del què consistia el tema i una mica el que engloba i es van tractar diversos temes sobre tots els drets i els infants. Es va anar classe per classe explicant i copiant el link d’un formulari de Google que els propis alumnes van realitzar.

Alguns alumnes van estar poc receptius i els van haver d’explicar les preguntes una per una. Van haver-hi respostes diverses, unes més coherents que altres. 

Els resultats de l’enquesta van ser previsibles, i la majoria dels alumnes no van saber quins drets tenien. Només una quarta part sabia els mínims i bàsics.

Els 10 principals drets dels infants son els següents : 

Dret a tenir vida, dret a tenir família, dret a tenir aliments per poder alimentar-se, dret a poder estudiar per poder tenir un futur, dret a l’aigua per hidratar-se, dret a tenir una bona salut i poder cuidar d’ella, dret a la llibertat d’expressió per poder sentir-se lliure i per últim dret a la protecció i no ser agredit tant físicament com psicològicament. 

Una de les causes més greus que pateixen el infants, es la separació de les seves famílies, i el fet d’anar a les cases d’acollida o cada setmana establir-se a una casa diferent. Tenim el gran problema que hi ha més de 200 infants en llista d’espera per poder trobar un lloc on viure i una família. 

A Catalunya hi ha 6.792 menors separats de les seves família i tutelats per la  Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA). D’aquests, 4.800 han estat declarats en desemparament per raons relacionades amb el maltractament i la resta per desprotecció infantil. 

Dels 4.800 desemparaments decretats per maltractament, 2.800 responen a casos de negligència, això és, segons explica el Departament de Treball i Afers Socials a aquest mitjà, per motius relacionats amb l’alimentació, la higiene, l’atenció mèdica, l’educació, la vestimenta , la vigilància o la seguretat. 

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad