Encara podem salvar el nostre planeta?

/
17 vistas

Per: Sara Rascón, Lucia Alvarez de Neyra, Hamza Bencherki i Mar Calveras

Avui a classe hem vist el documental «Demain«, en el qual s’exposaven certes propostes per millorar el món i el medi ambient, també parlava sobre alguns obstacles que paguen factura a la nostra societat. Des del nostre punt de vista aquest documental permet que la gent sigui més conscient del que està passant al planeta, a més que també et fa plantejar la direcció de la nostra societat i el planeta. Amb aquest documental ens hem adonat que petits canvis fan una gran diferència.

El primer tema tractat ha estat la idea de canviar els grans horts o granges per unes més petites a les ciutats o pobles treballats pels habitants, denominats horts o granges urbanes. Aquests petits ecosistemes milloren l’economia, la qualitat de vida i la del menjar. En aquests horts es treuen més beneficis alimentaris i en més quantitat. De fet, en els 10 metres que una màquina cultivaria tres pastanagues, un habitant pot arribar plantar 24 pastanagues i dos cols de Brussel·les.

Aquesta informació ens ha deixat bastant impactades, ja que el pensament que ens han volgut fer creure és totalment fals. Sempre ens han mostrat la idea que els grans horts produeixen grans quantitats, el qual és cert, però no com nosaltres pensem, doncs el que fan és produir grans quantitats de diners i no d’aliments. Ens agradaria tenir més horts urbans a les ciutats i no contaminar el planeta en el trajecte fins a la nostra taula.

A continuació, el documental ha comentat com milloraria la nostra vida si fomentéssim els trajectes a peu, en bicicleta i transport públic. Per tant, la idea és substituir els desplaçaments amb cotxe dins de la ciutat per aquestes saludables solucions. Els principals promotors d’aquest moviment tenen previst que l’actual 67% de persones que es desplacen de maneres eco sostenibles es transformi en el 75% l’any 2025.

Com ja sabíem, els beneficis d’utilitzar aquests transports són extensos. Nosaltres sempre intentem fer ús d’ells i no fomentar l’ús dels automòbils privats. Creiem que s’haurien de prendre mesures series en aquest tema i que la gent guanyaria moltes coses, ja que d’aquesta manera no es contaminaria tant i no es gastarien tants diners en combustible. A part, també milloraria la nostra salut.

Per finalitzar, ha parlat sobre una petita regió de Finlàndia on l’alcalde va introduir la democràcia per i pel poble. Aquesta democràcia es basa en la idea que el poble està present en tots els decrets i té control sobre ell mateix. Això implica que tot és transparent i totes les decisions són consultades entre tots. En aquesta regió la qualitat de vida va millorar considerablement, ja que els ciutadans mantenien els carrers nets i es van construir nous habitatges. A Islàndia, uns ciutadans triats per sorteig van redactar una nova constitució posterior a la crisi de 2008.

Aquesta part del documental és la que més ens ha informat i a la vegada la que més ens ha motivat, ja que si en un país ha aconseguit arribar a la democràcia absoluta també es pot aconseguir a la resta del món.

El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre