Si no actuem ja, ens quedarem sense planeta

/
18 vistas

Per: Andrea Bazo, Isaac Cortés, Libertad Mariño i Diego Hernández

Al món hi ha un greu problema: el canvi climàtic. El canvi climàtic és un greu problema que tenim a l’actualitat i les conseqüències de no fer res al respecte ja es van notant: el nivell del mar puja, les temperatures augmenten i les característiques dels fenòmens meteorològics extrems canvien.

Per intentar resoldre aquest problema, cada any hi ha governs de tot el món que es reuneixen a la COP, la conferència mundial sobre el clima, per parlar sobre els efectes del canvi climàtic i sobre el que es pot fer per reduir-los. 

En la famosa conferència del clima de París es va aconseguir un “acord històric” entre els països presents. L’acord consistia en limitar l’augment de la temperatura global a 2ºC per a l’any 2100. En aquest acord, els països es comprometien a reduir les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle. Un total de 197 països van signar l’acord l’any 2015, però només una dotzena han complit el seu acord i han posat en marxa mesures reals. A més, altres països s’han retirat de l’acord durant aquests anys.

Amb aquestes dades podem observar que els països no es posen d’acord, i que a la llarga no compleixen els acords posats. Ja que els països miren pels seus propis beneficis. El principal motiu pel qual costa tant posar-se d’acord són els interessos de cada país: reduir les emissions implica reduir el ritme de producció de les fàbriques o la distribució de productes, i això frena el creixement de l’economia. A més, invertir en noves tecnologies més netes i sostenibles és car… encara que, a la llarga, valgui la pena. 

Però el preu de les conseqüències de no actuar en aquest precís moment no ens les podem permetre. L’acord que es va signar a la conferència de París s’hauria d’haver complert. Si els països es comprometen a ajudar, a salvar el món, han de complir. No poden signar un acord només per quedar bé. Els acords es demostren amb accions i no amb paraules, i amb les accions dels països podem observar que no tenen força de voluntat per ajudar, ja que només un 12% dels països que van signar han fet alguna cosa per complir l’acord. I d’altres països directament s’han anat retirant durant aquests últims anys, amb aquestes accions demostren que només els importa el seu benestar i no s’assabenten que a la llarga això els pot afectar. 

Està bé que vulguin mirar per l’economia del seu país, però estan sent egoistes. Aquests no estan mirant per tots, fins i tot per ells mateixos, ja que el canvi climàtic afecta a tothom. 

Un altre inconvenient que posen els països a l’hora de no complir-se els acords establerts és el tema de gastar diners. Els països necessiten un gran pressupost en màquines i noves tecnologies més netes i sostenibles. Això no ha de ser un inconvenient per ells o elles, han de pensar que aquesta despesa és positiva pel seu futur, per al futur de tots.

El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre