Horts Urbans: Agricultura eficient o només una tendència?

/
10 vistas

Candela Reyes, Aleishka Lavayen, Carla Naranjo i Jan Lazaro

Els horts urbans són una cosa que recentment s’està tornant popular, semblen una nova manera ecològica d’aprofitar l’espai a la ciutat, alimentar als habitants i una nova manera de començar una conversa amb algú.

La xarxa d’Horts Urbans de Barcelona era un programa que va començar l’any 1997 i que tenia com a objectiu participar a mantenir el Medi Ambient. Aquest estava destinat a persones majors de 65 anys de la ciutat, amb l’objectiu d’incorporar-los a activitats de millora ambiental a través del conreu d’hortalisses i eguint els principis de l’agricultura ecològica.

La popularitat dels horts urbans ha pujat molt en els últims anys i no fa més que seguir creixent, ja que afavoreix un espai més net i en general un entorn més sostenible i millor.

Els horts urbans tenen uns valors socials molt grans entre les persones que hi participen, ja que aquestes poden utilitzar el seu temps lliure de forma productiva mentre afavoreixen una dieta més equilibrada i saludable. I a tot això se li suma que és una activitat física positiva i que aporta nous coneixements sobre l’agricultura i jardineria.

Hi ha diversos tipus d’horts urbans: Un hort urbà propi com una terrassa, d’un àtic o un balcó, és clar, com més espai millor; un hort urbà compartit entre edificis, principalment una zona comuna entre els edificis que s’ha utilitzat com un hort; i un hort urbà als peus d’un edifici o a prop d’aquest.

En resum, creiem que els horts urbans són un gran impacte positiu sobre moltes coses a la vida quotidiana, com una millor salut, millors aliments, menys emissions de gasos, etc. També creiem que si tens un petit espai com un balcó, terrassa o àtic també podries començar el teu propi hort urbà.

El más reciente de Blog

Uns boscos diferents

Aina. C, Yaisa. F, Natalie. M i Lilit. K Com afecta l’emergència climàtica a les plantes

L’escalfament global

Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre planeta.