La societat i el negacionisme

/
9 vistas

Arantxa Aragón, Nat Araez i Nora Moncosí Balboa

Què pensen els negacionistes i com afecta aquest pensament a la resta de la societat

Com tothom sap, el negacionisme ens ha canviat molt la manera d’afrontar els nostres problemes. Ara molta gent està posant en perill la salut de la població. Com? Negant les realitats que tenim i contradient als científics, ja sigui amb el coronavirus o amb el canvi climàtic

És innegable que aquesta actitud cap a les situacions complicades s’ha tornat el problema real. Moltes persones neguen l’existència del coronavirus, no posar-se mascareta quan toca i negar la validesa dels test PCR és molt greu, ja que provoca més casos de coronavirus. 

A més, està clar que el canvi climàtic no és un assumpte recent, però sembla que les persones pensem que és un problema nou i llunyà. La veritat és que aquesta situació porta molts anys avançant a una velocitat inimaginable. Encara que no ho veiem, dia a dia, el món canvia a pitjor; els pols es desfan i cada cop hi ha menys animals. Sembla que els negacionistes no veuen la gravetat de la qüestió. La desgràcia de veritat és quan no ho vols acceptar i negues l’existència de tal complicació.

Des del nostre punt de vista, el negacionisme és una barrera on es refugien aquells que no tenen ganes d’acceptar el que està passant

Podem veure què pensen de veritat els negacionistes, com per exemple el cas de l’expresident dels Estats Units, Donald Trump. Aquest personatge públic és negacionista, tant amb el canvi climàtic com amb el coronavirus. L’altre dia ens varem enterar de la següent notícia: ‘Donald Trump, persona obertament negacionista, va contagiar-se del virus i va acabar hospitalitzat‘. Amb aquesta experiència es va adonar de la gravetat que té el virus i va començar a donar suport. Donald Trump i l’exprimera dama, Melania Trump, es vacunaren en secret contra la Covid-19. Això ens demostra que fins i tot els negacionistes coneixen el perill del virus.

El más reciente de Blog

Uns boscos diferents

Aina. C, Yaisa. F, Natalie. M i Lilit. K Com afecta l’emergència climàtica a les plantes

L’escalfament global

Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre planeta.