Uns boscos diferents

/
24 vistas

Per: Aina. C, Yaisa. F, Natalie. M i Lilit. K

Com afecta l’emergència climàtica a les plantes

Les plantes són uns organismes multicel·lulars que obtenen energia gràcies al procés bioquímic de la fotosíntesi. Resulta que per culpa del canvi climàtic les plantes es veuen molt afectades pel fet que els canvis de temperatures afecten greument al seu creixement.

Nosaltres, els éssers humans, depenem vitalment de les plantes, ja que elles ens proporcionen l’oxigen necessari per viure. Malauradament, hi ha molts d’aquests organismes que es troben en perill d’extinció per no poder créixer a causa de l’emergència climàtica. Com ja sabem, l’escalfament global afecta a tota la natura, siguin animals o plantes, però els «vegetals» són els més afectats, ja que, a diferència dels animals, els vegetals no poden emigrar a un altre lloc. Per exemple, una concentració massa alta en Diòxid de Carboni (CO2) provoca una reducció de la fotosíntesi en algunes plantes, per tant redueix la qualitat nutricional d’aliments com el blat.

El que causen exactament els canvis de temperatures sobre les plantes és que alteren la seva proteïna PIF4, una proteïna que controla directament el seu creixement i que depèn de la temperatura. Aquesta proteïna a menys temperatura està menys activa, per tant, la planta no creix i a més temperatura està activa. Tot això fa que aquesta activi els promotors de creixement de la planta. Quan una planta es troba en temperatures més altes de les que està acostumada, creix més, ja sigui per poder refredar-se o, més bé, per tractar de trobar la seva normal, té talls més alts i fulles més estretes i separades.

Sincerament, pensem que és molt trist que nosaltres mateixos siguem els encarregats de destruir coses tan vitals per al nostre planeta i per la nostra vida. Les plantes, evidentment, són un organisme amb molta importància per la nostra vitalitat pel fet que ens proporcionen molta quantitat de l’aire del qual depenem. Però no tan sols això, sinó que gràcies a moltes plantes obtenim medicines, que ens ajuden a combatre moltes malalties, aliments o fusta, entre d’altres.

La veritat és que creiem que realment no som conscients de la quantitat de coses que pot arribar a fer una sola planta per al nostre benestar i com a poc a poc les anem exterminant deixant-nos sense els seus beneficis, que són vitals per a la humanitat.

El más reciente de Blog

L’escalfament global

Per: Ignacio, Alex, Dominique i Diego L’escalfament global consisteix en la pujada de temperatures al nostre