Joan Talarn: «Saps el que passa? És que ni el govern ajuda»

44 vistas

Joan Talarn és un professor de ciències químiques al IES Caterina Albert

Fet per: Ethan Esteve, Aimar Alcañiz, Julia Escamilla i Luan Santos de l’Institut Caterina Albert

El Joan Talarn és un home de 62 anys, que actualment viu a Badalona dedicant-se com a professor de química en 3r d’ESO i 1r de batxillerat a l’Institució de Educació Secundaria Caterina Albert. Ha sigut entrevistat per a que ens doni el seu punt de vista sobre el medi ambient.

  • Com creus que afecta el canvi climàtic a la nostra ciutat? 

Ara mateix aquí a Barcelona no ens afecta gaire, encara que a la part més costera, sí que es nota una mica més perquè el nivell del mar ha pujat. 

  • Com creus que podem solucionar els problemes mediambientals actuals?

Això s’ha de solucionar descarbonitzant l’economia, què vol dir descarbonitzar l’economia? Vol dir que hem d’eliminar el diòxid de carboni a l’atmosfera o al menys no en posar-ne més, ja sabem que els combustibles fòssils quan cremen produeixen aquest tipus de gasos. Llavors, hem d’intentar que la energia vingui de fonts que no produeixen el diòxid de carboni, les quals serien les renovables o inclòs les nuclears, però lo negatiu d’aquestes es la contaminació radioactiva.

  • Quina és la teva opinió sobre la gent que no fa res per lluitar contra el canvi climàtic? 

La gent té dret a fer el que sigui, però si tots tinguéssim una mica de cultura i tots entenem el problema que acabo de explicar pel futur de la terra i dels nostres fills hem d’intentar de fer alguna cosa, el tema és, què podem fer cadascun de nosaltres? El que hem de fer és política, promocionar les campanyes contra el canvi climàtic, saps el que passa? És que ni el govern ajuda. També el que podem fer és plantar més arbres perquè lo que fan és agafar el diòxid de carboni i passar-ho a oxigen. 

  • Ara et faré una pregunta més personal, tu què fas per ajudar al medi ambient?

Home, jo sóc culpable de consumir petroli, però era de jove i jo no en tenia ni idea de tot això, però això ja en fa 30 anys. Ara tinc la sort d’utilitzar plaques fotovoltaiques a casa i ara tota la energia que consumim a casa, la gran majoria, prové del sol. Avui a casa meva, estem funcionant amb només a l’energia del sol. 

  • Com funciona una placa fotovoltaica? 

Això ja és motiu per classe, però així explicat per sobre, la placa fotovoltaica està feta de silici, aquest material rebre els fotons que desprèn el sol i fa saltar un electró, aquest electró passa per els fils de ferro que tenen aquestes plaques i així és com s’obté l’electricitat per les plaques fotovoltaiques.

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad