Els infants tenim privacitat a les xarxes socials?

/
76 vistas

La privacitat s’obté i es perd a partir d’una edat? La privacitat és el que creiem? La tenim?

La majoria d’infants hem tingut força privacitat a les xarxes socials, excepte en alguns moments puntuals que ens ha tocat fer alguna cosa que no ens ha vingut de gust. Però ens hem adonat que hi ha molta gent que no te aquella privacitat gens respectada, com alguna gent que, segons el seu parer, no existeix aquella privacitat.

Pero hem pogut veure que hi han molts creadors de contingut que no respecten la privacitat dels menors, ja que per les xarxes socials (Tik tok, Youtube, Instagram….) moltes vegades mostren massa coses dels seus fills. Per exemple, hem vist casos de canals familiars o de mares on arriben a mostrar el part dels seus fills, quan tenen una rabieta, quan estan malalts… Moltes vegades sembla que estiguis comercialitzant o venent al teu fill durant els nou mesos que dura l’embaràs, per que sempre acostumen a ensenyar joguines, roba o altres coses amb les que están guanyant un benefici a través de col·laboracions. El pitjor de tot és que en un futur, aquells nens poden estar exposats a aquesta fama obligatòriament quan siguin més grans o estiguin a plena adolescencia perquè de petits ja han estat exposats públicament sense ells voler-ho.

Creiem que nosaltres hem estat molt afortunats ja que mai hem viscut aquestes situacions i hem estat respectats a l’hora de mostrar la nostra privacitat. Sentim que a dia d’avui molts creadors de contingut abusen de els seus fills, ja que si fer contingut és la seva feina, el fill hauria de ser un segon o un tercer pla.

Per: Laia Sobrino, Marta Anglí, Alba Garriga, Ian Cestelos, Dídac Cordón, Ines Sánchez

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad