La importància de la mobilitat sostenible

75 vistas

Fet per: Andrea Bazo, Isaac Cortés, Libertad Mariño, Diego Hernández de l’Institut Caterina Albert

Quins són els transports que podrien acabar amb el món i quines altres opcions tenim

Al nostre món tenim un greu problema, el canvi climàtic. Una de les coses que hem de millorar són els nostres transports, saber les opcions que tenim i les que són millor pel nostre futur.

La mobilitat sostenible és un tema molt important en la societat, una gran part de la contaminació del planeta prové dels medis de transports que utilitzem. Hi ha mitjans que utilitzem que són molt contaminants, però també tenim altres opcions més sostenibles.

Els transports no sostenibles més freqüents en les persones són els cotxes, les motos… Aquesta opció de mobilitat és molt contaminant. Però també tenim opcions sostenibles, com caminar, anar en bicicleta/patinet i utilitzar el transport públic, entre d’altres. Aquestes opcions de transport són les més sostenibles que hi ha.

El transport públic 

El transport públic és un tema particular. Dins d’aquest tipus de mobilitat podem trobar els metros i busos, i dins d’això tenim dues diferències: els transports públics elèctrics i els no elèctrics. Els elèctrics no contaminen, però els no elèctrics sí que ho fan. Aquesta opció se segueix considerant mobilitat sostenible, ja que per persona els metros i busos causen moltes menys emissions que un cotxe.

Les emissions que genera el cotxe i l’autobús (emissions per persona) : 

Compost CotxeAutobús
CO2(diòxid de carboni) 24070

Els transports més freqüents en els joves 

El consell de redacció ha posat en marxa una enquesta pels joves del Barri del Clot. La finalitat d’aquesta enquesta és saber quin percentatge de població opta per una mobilitat sostenible i quina no. 

Gràfica de l’enquesta als estudiants 


Amb aquests resultats es pot observar que la majoria d’estudiants (76,1%) opten per anar caminant, una opció de transport molt sostenible.

Un 14,1% dels estudiants opta pel transport públic, una bona opció que majoritàriament contamina (excepte: transports públics elèctrics) però és una mobilitat sostenible, ja que per persona causa menys emissions que el transport privat.

Un 7,9% dels estudiants opta pel transport privat. Aquesta opció de mobilitat no és gens sostenible. Les persones que ho utilitzen han de ser conscients de com de negatiu que es pel medi ambient. 

La bicicleta és una opció molt sostenible. Dels estudiants del barri del Clot només una part molt reduïda escull aquest transport, però és positiu saber que hi ha gent que ho utilitza.

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad