La qualitat d’aigua a les llars

87 vistas

Fet per: Sara Rascón, Lucia Alvarez de Neyra, Hamza Bencherki i Mar Calveras de l’Institut Caterina Albert

Un estudi realitzat per uns adolescents amb la finalitat d’informar sobre les propietats de l’aigua que consumim

Uns alumnes de 3r d’ESO de l’institut Caterina Albert han preparat un qüestionari per alguns alumnes de 1r i 2n d’ESO, per saber de quina manera es consumeix l’aigua al seu nucli familiar.

Segons els resultats de l’enquesta, s’ha pogut comprovar que el 54,8% dels participants afirmen consumir aigua embotellada, un 16,7% consumeixen aigua de l’aixeta, un 11,9% de l’aigua de l’aixeta amb filtre i un altre 16,7% d’una garrafa amb filtre incorporat.

Resultats de l’enquesta realitzada.

Segons uns estudis realitzats s’ha comprovat que l’aigua de l’aixeta és igual de saludable que l’aigua embotellada, però es recomana beure d’ampolla a causa del seu origen natural. L’aigua de l’ampolla ha passat diversos cops per uns filtres. En canvi, la de l’aixeta no i, per tant, pot estar contaminada. També cal tenir en compte que l’aigua embotellada provoca una gran quantitat de residus plàstics, els quals són perjudicials per a l’ecosistema.

L’aigua que prové de l’aixeta amb filtre, és més econòmica, és més saludable i és més ecològica, perquè no s’utilitza plàstic en el recipient. Com sempre la tens a l’abast és més favorable pel consumidor, però es malgasta molta aigua, atès a què per cada litre consumit, un altre es perd, i això és un problema pel medi ambient.

L’aigua de garrafa amb filtre comparteix propietats amb la de l’aixeta amb filtre, però aquesta en canvi, no desaprofita un litre d’aigua per cada litre consumit.

A partir d’aquesta informació s’ha conclòs que les opcions més favorables pel medi ambient són la garrafa amb filtre i l’aixeta sense prèvia filtració. En canvi el millor per al nostre benestar és l’aigua embotellada, l’aixeta o la garrafa amb filtre.

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad