La desigualtat en el món

/
58 vistas

Pau Canosa, Christian JImenez, Lucas Saavedra, Max Segalà i Chuancheng Yin de l’Institut Caterina Albert

Com representa la publicitat a les dones

El documental que vam veure tracta sobre el sexisme en els anuncis, sobre la desigualtat que hi ha entre la dona i l’home, amb diversos exemples clars d’aquesta utilització de la dona.

Mitjançant diverses entrevistes a directors / es publicitaris, tots coincidien que s’ha de produir un canvi en el qual la mirada d’aquells professionals que intervenen en els anuncis, sigui d’igualtat i no de diferència per gènere. I és aquí on surt el fenomen anomenat Femvertising, el qual és un tipus de publicitat que busca llançar missatges especialment dirigits a les dones que tenen com a sentit empoderar les i canviar els rols que tradicionalment se’ls atribueixen.

Creiem que la publicitat és una eina amb l’objectiu d’informar, convèncer, persuadir i aconseguir un comportament determinat de les persones que reben aquesta informació i per tant hauria de ser un clar exemple d’igualtat. També és cert, que a poc a poc, s’està intentant canviar la percepció dels rols de la dona que la societat ha determinat al llarg de el temps. La nostra opinió és que si les campanyes publicitàries fessin uns canvis el problema dels rols desapareixeria.  

Perquè han d’estar separats les joguines per gènere? Creiem que el camí per a la igualtat, ha de començar per la infància. Que aquesta desigualtat no es desenvolupi es Feine de tots, no només dels publicistes, sinó dels agents socialitzadors. Que no hi hagi joguines adequades a un sol sexe, ja que si comencen aquest canvi per a les joguines, després aquest canvi de rols, es veurà normal i no de forma sobtada com es mira ara (vaig veure un anunci d’un home fent tasques de casa i la dona treballant a l’ordinador, i quan comentar-alguns companys es van posar a riure).

També la igualtat és solució per un clar símptoma d’estrès, sobretot en la dona, ja que la feina no acaba quan surt de la feina sinó que continuen a casa. De fet les estadístiques diuen que un 66% de les dones afirmen que estan estressades ja que han de tenir cura dels seus fills, netejar la casa., ..Etc

D’acord amb els entrevistats creiem que hi ha un canvi cap a la no diferenciació, i que els rols i estereotips propis d’èpoques passades siguin un record i no que seguim sent un present.

https://www.rtve.es/alacarta/videos/metropolis/metropolis-femvertising/5073658/

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad