Mireia Florença: «En poc temps les dones revolucionaran el món de la ciència»

38 vistas

Fet per: Àfrica Juarros, Ariana Ryan, Soraya Bents i Laia Mir de l’Institut Caterina Albert

Mireia Florença és la directora de laboratori de FIV a Barcelona, de fecundació in vitro

Avui entrevistem a Mireia Florença, directora de la fundació Fecundació in vitro del centre de Barcelona. En acabar els seus estudis de biologia, va fer un màster a Dexeus, que li va portar entrar a la fundació. Ha viscut en diferents ciutats, i des de fa tretze anys treballa a la fundació de Barcelona.

A què et dediques? I quina és la part preferida del teu treball?

Treballo en l’actualitat a la part de gestió, però m’agrada més quan estic al laboratori i veure com es desenvolupen els embrions.

Alguna dona és una referent per a tu?

Sí, l’Anna Veiga és una referent per a mi, ja que va ser la primera biòloga in vitro d’Espanya.

Volies fer aquest treball quan vas començar a estudiar?, o era un altre?

Jo volia fer AD → administració d’empreses, però un professor de biologia em va dir de provar el camí de la biologia, i ara m’agrada molt, em van recomanar fer un màster a Dexeus. Per últim vull explicar que vaig estar a diferents laboratoris, primer a un en Brussel·les, després vaig passar a un laboratori de València i vaig començar de nou aquí en Barcelona.

Com és el teu ambient de treball? Creus que és igualitari entre homes i dones?

Crec que sí que és igualitari, a vegades a les empreses grans trobo que se li dóna més importància l’opinió de l’home que a la dona (ja que la majoria de directors de clíniques són homes.). En el meu laboratori som 25 persones que pensem igual. «La ciència és ciència».

Et va costar arribar la teva posició?

La veritat, si, em va costar bastant, però no pel fet de ser dona, sinó per l’entrega total a la feina, ja que vam començar només quatre persones.

Com veus el futur de les dones en la ciència?

Espectacular, de veritat.

Jo faig ciència aplicada, el 80% de les dones fan els principis bàsics de ciència, veure homes en aquest àmbit de la ciència bàsica no és habitual.

Crec que gràcies a la capacitat de la dona de ser capaç de fer moltes coses a la vegada, també ajudarà a anar més de pressa el grup de dones en la ciència.

Has vist algun cop als teus superiors fent tractes diferents a diferents persones depenent del seu gènere?

A vegades he sentit petites referències o accions que deixen a la dona en una posició inferior, com per exemple donar-li més importància al comentari d’un home que al d’una dona.

Si li haguessis d’aconsellar a una dona que està a punt de començar a treballar en el mateix ofici que tú, que li diries?

En la meva opinió t’ha d’agradar molt, ja que has d’estar molt entregat a la feina, si no et seria massa difícil continuar.

Per quin motiu parleu més en francès que en anglès en la fecundació?

Mots dels meus pacients provenen de França, ja que en aquest país no està permès fer una inseminació.

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad