Sexisme als anuncis

/
44 vistas

Marta Gutierrez, Dani Martínez, Mar Ortells, Rita Pujagut, Marc Ramón de l’Institut Caterina Albert

El documental que vam veure tracta sobre el sexisme en els anuncis amb diversos exemples. Mitjançant diverses entrevistes a directors/es publicitaris, donaven la seva opinió respecte a com està la publicitat avui en dia i en relació amb el paper que fan les dones als anuncis

Avui en dia, els anuncis sexistes són molt comuns, per exemple, vídeos d’alguns productes de neteja o de cuina sol ser una dona qui els anuncia. També són molts a l’àmbit de les joguines, ja que donen a entendre que les noies només juguen amb nines i totes les joguines han de ser de color rosa, i en canvi les joguines per nois solen ser cotxes, pilotes, pistoles, etc. Una de les maneres de millorar la situació és ensenyar des de petits a tots els nens/es que no hi han joguines ni per a ells ni per a elles.

La dona no hauria de ser sexualitzada en la publicitat, ja que denigra al seu gènere.  Molts dels anuncis dels que apareixien en el documental tenen una mirada bastant retrògrada, però la sexualització que es fa ara és més light. Totes dues estan malament, però a poc a poc anem avançant a una publicitat més igualitària per tots dos gèneres. En general creiem que encara hi ha alguns anuncis sexistes, però per sort no tants com fa tres dècades. I és que ara, per sort, ja comencen a sortir cada vegada més anuncis els quals hi surten els dos gèneres, sense importar el que s’estigui anunciant.  

Els anuncis estan començant a incloure tant a nois com a noies en tot tipus de joguines, donant visibilitat a què siguis el que siguis per una part tots som iguals i tenim els mateixos drets a joguina amb el que volguem. Encara que hi ha moltes marques com Nerf, que tenen dues seccions, una per nois i un altre per noies. Això fa que cada infant es senti representat per aquell estil de la joguina que escolleixi i per tant dóna a entendre que hi ha diferències entre els dos sexes.

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad