Woman with letters "GRL PWR" written on her hand. Portrait of a woman with arm covering a part of her face.

Moxie, la pel·lícula feminista que ha fet revolució

/
60 vistas

Fet per: Paula García

Pia Nostra Senyora Report

La producció perfecte per a reflexionar

La pel·lícula Moxie, estrenada el darrer 3 de març de 2021, ha estat tot un èxit, formant part del top 10 de Netflix. Aquesta, dirigida per Amy Poehler, és una pel·lícula feminista que no només tracta les injustícies que viuen un grup d’adolescents en un institut nord-americà, sinó que també té molt a dir i a reivindicar gràcies al seu missatge empoderador que transmet: mai s’ha de silenciar les injustícies. A més a més, Moxie s’enfronta als típics clixés que se solen veure en les pel·lícules d’instituts nord-americans, i això també la fa ser una pel·lícula molt atractiva.

La trama principal explica que la Vivian (Hadley Robinson), arriba de les vacances d’estiu i, com ja és costum, totes les estudiants són categoritzades en una llista on es troben adjectius com “la més submisa” o “la que té el millor cul”. Aquests comportaments degeneratius per part dels nois, estan acceptats i normalitzats. Per això l’arribada d’una nova estudiant, la Lucy (Alycia Pascual), és tan important, perquè aconsegueix treure-li la bena dels ulls a la Vivian. La protagonista, qui amb la motivació de la seva mare (interpretada per la mateixa autora, Amy Poehler), decideix prendre’s la justícia per la seva pròpia mà, i lluita contra el patriarcat que reina en l’institut amb la publicació d’una revista feminista anònima, la qual té molt d’èxit, i a partir del primer número, les noies comencen a organitzar-se per acabar les situacions sexistes i injustes que viuen a l’institut.

A més a més, la pel·lícula fa referències a pel·lícules del cinema punk amb dones protagonistes com “Riot Grrrl”, un moviment feminista dels anys 90, o la música feminista del grup punk “Bikini Kill”. A més, també fa referència a altres problemes actuals, com el racisme o la dificultat d’expressió dels fills d’immigrants, qui poden ser fàcilment deportats.

Per acabar, personalment és una pel·lícula que m’ha agradat molt, ja que representa situacions reals del dia a dia que les adolescents desgraciadament vivim. També potencia la importància de la unió de les protagonistes, missatge el qual m’agrada molt, ja que vol dir que mai lluitem soles.

El más reciente de Blog

El racismo en España

Per Abatallers LAS ROZAS REPORT La desigualdad y las conductas racistas continúan existiendo en la sociedad