Font: Freepik
Font: Freepik
/

A quina edat s’hauria de començar amb les classes d’educació sexual?

Hugo Dueso, Ian Calleja, Adrià Zaragoza, Erik Vasinca, Maria Ribes i Paula Vargas

L’educació sexual té una importància vital per als joves. Saber quan s’ha de començar a introduir depèn de factors diversos, però no pot haver-hi una demora en el temps quan hi ha alumnes que van per davant.

Els alumnes d’avui dia tenen unes xarrades programades a tercer i quart de l’ESO i considerem que no es fan les suficients conferències. Sovint, és massa tard, ja que les noves generacions progressen més de pressa en aquest àmbit.

Des de la nostra vivència hem vist que en aquestes classes no dona temps a impartir tota la formació necessària, ja que, com hem dit abans, la falta d’ensenyament d’aquest tema provoca problemes a les generacions d’avui en dia.

Com que no tenim un gran coneixement, succeeixen molts esdeveniments que després es fa molt difícil tornar enrere. A part, aprenem que la sexualitat és molt masclista, en el sentit de què si no hi ha una bona informació, s’agafen falses realitats de vídeos penjats a les xarxes que distorsionen completament la realitat de l’assumpte, i encara causa més neguit als nois i noies.

Caldria establir l’inici en les primeres fases de l’adolescència, a segon de l’ESO, perquè amb 14 anys els adolescents comencen a tenir curiositat sobre un tema considerat tabú i no tenen a qui recórrer. És crucial estar preparats abans de començar a experimentar que no pas arriscar-se i que pels nervis surtin les coses malament, com un embaràs o malalties greus.

Es tractaria de fer una classe com una altra i no una activitat puntual, i que tingués una durada d’un any o el necessari fins a creure tenir formats en un mínim als adolescents de la nova generació.

En definitiva, la formació sexual dels adolescents hauria de començar abans i convertir un curset en una assignatura que aprofundís en tots els temes i comencés a mentalitzar a la gent que hauríem de fer per tal de normalitzar aquest tema tabú.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.