Font: Pixabay
Font: Pixabay
/

Agafa la bici i descobreix l’Alt Urgell

Descobreix rutes, proves i botigues per gaudir de la bicicleta de muntanya

Per: Joan Pau Alderete, Santi Speranza, Nicole Grave i Maria Centeno

L’Alt Urgell és una comarca coneguda per la gran xarxa de camins i pistes per gaudir de la bicicleta tot terreny (BTT). La tradició de la bicicleta i les grans oportunitats per a la seva pràctica fan que hi hagi un gran seguiment d’aquest esport entre la població i una important xarxa de tallers i botigues especialitzades. 

En primer lloc, per aquells que es vulguin iniciar a aquest esport o no tinguin una bona forma física, els recomanem la ruta més popular de la Seu d’Urgell: la Volta a Alàs. És una ruta fàcil, de 8,9 km i es triga en fer-la uns 50 minuts com a màxim. A més a més, la podeu fer en qualsevol moment de l’any, ja que no té desnivell i circula al costat del riu Segre.

Per aquells que estiguin més en forma, es recomanem fer la ruta del Pla de Sant Tirs, de 18,3 km i d’una hora i 40 minuts de durada. Aquesta ruta també es pot fer tot el any i circula pròxima al riu, entre els prats de la Ribera d’Urgellet.

Finalment, per aquells ciclistes experts i amb molt bona forma física, els recomanem fer l’espectacular Volta al Cadí, de 222,3 Km. Cal tenir en compte que caldrà entre 3 i 4 dies, depèn la vostra preparació. És molt recomanable fer-la a la primavera o a l’estiu, ja que circula per camins pròxims als 2000 metres.

Font: Freepik

De serveis per a la bicicleta no us faltaran. A la Seu d’Urgell trobareu diverses botigues i tallers. Un exemple és la X-Pirience, una botiga i taller especialitzada en bicis de muntanya i de carretera per a totes les edats i gustos. També hi trobareu un personal expert que us assessorarà sobre la bicicleta que més s’adequa al vostre estil i preferencias.

Us recomanem també, per la seva llarga tradició i experiència en el món del ciclisme, els establiments la Prudi OnlyBikes i la Bici Moreno, ambdues al cèntric carrer Salòria de la capital urgellenca.

Finalment, si teniu ganes de ciclar en grup i gaudir de la competició popular, no podeu faltar a la tradicional Escanyabocs que es celebra cada any al mes de maig. Es tracta d’un cap de setmana de proves esportives de muntanya, des de lcurses de trail i BTT a tir amb arc i escalada. Pel que fa a la bicicleta de muntanya, podreu apuntar-vos a alguna de les tres modalitats, en funció del grau de dificultat. Així que ja ho sabeu: infleu les rodes i a rodar!

Deja una respuesta

Your email address will not be published.