Anna Hodabasyan: “Les vendes han pujat respecte abans del confinament”

Mentre que alguns sectors comercials han quedat molt afectats per la pandèmia, d’altres, com les fruiteries i botigues d’alimentació, n’han sortit beneficiats

El confinament ha afectat de diferent manera a cada negoci. Tot i que semblava que lentament tornàvem a la normalitat, ara tot apunta cap a un segon confinament. Alguns negocis van quedar bastant tocats durant el primer confinament i no se sap si podran aguantar un segon. En aquest cas, parlarem amb l’Anna Hodabasyan, copropietària de La Teva Botiga, tres fruiteries distribuïdes pel Maresme juntament amb el seu marit, perquè ens expliqui com han viscut la pandèmia els seus negocis i com es preparen per a un segon confinament.

Va haver-hi diferents etapes en el negoci durant el primer confinament?

En tot moment les xifres han pujat respecte abans del confinament, hem venut més. Com que la gent no podia anar als bars o restaurants menjava més menjar casolà, de tal manera que n’hem sortit beneficiats.

ENS HA AFECTAT NEGATIVAMENT EL TANCAMENT D’AQUELLS NEGOCIS DELS QUALS NOSALTRES ÉREM PROVEÏDORS.

ANNA HODABASYAN, COPROPIETÀRIA DE LA TEVA BOTIGA

Com us ha afectat el tancament de negocis propers?

Per una banda ens ha beneficiat, ja que diversos negocis semblants al nostre han hagut de tancar, deixant-nos menys competència en el mercat i més beneficis. Però també, ens ha afectat negativament el tancament d’aquells negocis dels quals nosaltres érem proveïdors.

Estaria el negoci preparat per un segon confinament total?

Sí, ja hem vist que som capaços d’enfrontar-nos-hi. A més, amb tota l’experiència adquirida durant el primer confinament, aquest cop encara seria més fàcil, ja que res ens vindria de nou. Ja sabem com va ser tot l’altre cop i en aquest cas encara podríem millorar i reinventar-nos aprenent dels nostres errors.

Quines mesures de prevenció heu pres durant el confinament?

Hem hagut d’aplicar mesures per a la prevenció i garantir que el nostre negoci és segur de COVID. L’ús obligatori de mascareta, guants i gel desinfectant o l’establiment d’un aforament màxim de dues o tres persones depenent del local, per exemple, són algunes de les mesures que vam començar a aplicar durant el confinament i que avui dia continuen vigents.

HEM HAGUT DE CONTRACTAR MÉS TREBALLADORS, GENT PERJUDICADA PER LA PANDÈMIA

ANNA HODABASYAN, COPROPIETÀRIA DE LA TEVA BOTIGA

Respecte al nombre de treballadors, heu hagut que contractar-ne més o pel contrari fer fora a algú?

Com que el negoci ha continuat bé, no hem hagut de prescindir de cap dels nostres treballadors, és més, n’hem hagut de contractar de nous i hem pogut donar-los-hi als que ja teníem una paga extra. Ens ha costat una mica contractar nova gent tot i l’abundància de gent a l’atur, ja que en la situació actual sempre dóna una mica de respecte obrir les portes a gent desconeguda. Tot i això, actualment estem molt satisfets.

ENTREVISTA A L’ANNA HODABASHYAN (ALBERT HAKOBYAN)

Hi ha hagut algun cas de COVID 19 en els teus treballadors?

En el nostre negoci no hi ha hagut cap cas positiu de COVID 19, ja que tots els nostres treballadors compleixen totes les mesures de seguretat del protocol.

Per quines dificultats veu passar durant el confinament?

Vam trobar-nos diverses dificultats, que tot i ser senyal que les coses van bé, no ens va resultar fàcil d’afrontar, com per exemple trobar nous treballadors. A més, els mitjans de transport es van veure molt afectats, ja que ara calen diversos camions per a fer la feina que abans feia un de sol perquè tots els productes arribin a temps i les vendes no es vegin afectades.

Per tant, en general, com ha afectat la pandèmia de la COVID-19 al negoci?

En el nostre cas només ens ha beneficiat. Com tots els negocis, ens hem trobat amb dificultats causades per la pandèmia, però ho hem sabut reconduir i hem obtingut bons resultats.

Fet per Gina N., Sergei Z., Albert H., Marina R., Naïm de H.